Türkiye’den yılda 100 milyon dolarlık uçak parçası!


Türkiye`de 250 yolcu uçağı bulanan Boeing, havacılık sanayisinde 2 bin 500 kişiye direkt iş olanağı sağlıyor. Şirket Türkiye`ye yılda 100 milyon dolarlık iş yaptırıyor.


Türkiye`de ilk uçaklarının 1945`te hizmete girdiğini söyleyen Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın Işıl, “Şirketimiz kuruluşunun 100`üncü yılını, Türkiye`de de 70`inci yılını kutluyor. Halen Türkiye`de 250 yolcu uçağımız havayollarında uçuyor. Biz burada yalnız tayyare satmaya değil, sanayiden eğitime, toplumsal mesuliyet projelerinden ortaklığa kadar değişik alanlarda beraber kıymet üretiyoruz” dedi.


Her hafta Boeing`ten sivil yada askeri projeler için 50 ila 100 kişinin Türkiye`ye geldiğine dikkat çeken Işıl, “Havacılık endüstri, yılda 100 milyon dolarlık parça üretiyor. Bu parçalar iniş takımlarından yolcu uçaklarının kanat uçlarına kadar bir fazlaca alanda kullanılıyor. İki bin beş yüz kişilik istihdam oluşturuyoruz. Sadece bu kafi değil. Daha çok iş birliği yapmak, Türkiye`nin ihracatına bunun kat ve kat fazlası destek vermek istiyoruz” diye konuştu.< p>


Halen Boeing`e TAI, Kale, Alp Havacılık, Aselsan, Havelsan, Coşkunöz, PFW, Fokker Elmo, Ayesaş`ın da aralarında bulunmuş olduğu imalatçılar parça üretiyor. Işıl, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Bursa merkezli bu şirketlerin sayılarının artmasının icap ettiğinin altını çizdi ve ekledi:


“Havacılık endüstri zor bir kol. Sertifikasyon gerekiyor. Bunun için yol gösteriyoruz. Sadece en mühim mevzu eğitim. Türkiye genç nüfusa haiz. İyi eğitim, yüksek standartlar yalnız Boeing için değil, dünyaya Türkiye`nin kapılarını açacaktır. Boeing olarak 10 yılda 140 bin üniversite öğrencisinin yetişmesine katkıda bulunduk. Ortak onlarca proje geliştirildi.”


Boeing uçakların yüzde 30`u ABD`de yapılıyor
DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



Türkiye’den yılda 100 milyon dolarlık uçak parçası!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder