İstanbul`da helikopter destekli asayiş uygulaması


Uzay KESMEN – Mehmet İlkay ÖZER – Soner HASIRCIOĞLU İstanbul, (DHA) – İSTANBUL Güvenlik Müdürlüğü, akşam saatlerinde il genelindeki 39 ilçede `Yeditepe Rahatlık` adı altında helikopter destekli genel asayiş uygulaması gerçekleştirmiş oldu. İl Güvenlik Müdürü Mustafa Çalışkan`da emekleri yerinde gözlemledi.


İstanbul Güvenlik Müdürlüğü, akşam saatlerinde şehir genelindeki 39 ilçede helikopter destekli genel asayiş uygulaması düzenledi. "Yeditepe Rahatlık" isminde olan uygulamaya çeşitli şubelerde çalışan fazlaca sayıda resmi ve sivil polis memuru katılırken, İl Güvenlik Müdürü Mustafa Çalışkan`da emekleri yerinde gözlemledi. Uygulama kapsamında, Beyoğlu`nun değişik noktalarında denetim noktaları oluşturuldu. Kasımpaşa, Turabi Baba Caddesi üstünde şüpheli görülen araçlar durdurularak didik didik arandı. Araçlardaki vatandaşlar ve şüpheli görülen kişilerin de üstü aranıp, Genel Informasyon Toplama (GBT) sorgulaması yapılmış oldu. Uygulama süresince bir polis helikopteri devamlı olarak havadan denetim yaparken, bir grup polis de uzun namlulu silahlarla çevrede güvenlik tedbiri aldı.



SİGARA PAKETİ`NDE EROİN…


Kasımpaşa uygulama noktasında meydana getirilen kontroller esnasında, kuşku üstüne durdurulan bir otomobilde sigara paketi içine gizlenmiş bir miktar eroin bulunmuş oldu. Polis, uyuşturucu maddeye el koyarken, bir şüpheli gözaltına alındı.



EMNİYET MÜDÜRÜ ÇALIŞKAN, UYGULAMALARI DENETLEDİ


Öte taraftan Kasımpaşa uygulama noktasına gelen İstanbul Güvenlik Müdürü Mustafa Çalışkan da, emekleri yerinde gözlemledi. Kontrolde vazife alan polisleri yanına çağıran Çalışkan, memurlarla bir süre konuştuktan sonrasında bölgeden ayrıldı.


İstanbul`un tüm ilçelerini kapsayan asayiş uygulamasının gece geç saatlere kadar devam edeceği öğrenildi.



DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



İstanbul`da helikopter destekli asayiş uygulaması
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder