Kırmızıgül’den Davutoğlu’na: Nasıl bu kadar zalim oldunuz?


Mahsun Kırmızıgül, toplumsal medya hesabında yapmış olduğu açıklamasında hükümete olan tepkisini dile getirdi.


Kırmızıgül kendisine ilişik twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımlarda, “Yaralı olan evlatları ve yaşlı insanları ölüme terk etmek hangi dinde yazar? Bu kadar zalim, bu kadar merhametsiz iyi mi oldunuz ey başbakan?” ifadelerini kullandı. Mahsun Kırmızıgül’ün mesajları toplumsal medyada gündem oldu


Twitter hesabından art arda 18 tweet atan ve trend topic olan Kırmızıgül’ün bazı mesajları şu şekilde;


– Yaralı olan evlatları ve yaşlı insanları ölüme terketmek hangi dinde yazar. Bu kadar zalim, bu kadar merhametsiz iyi mi oldunuz ey Başbakan?


– Şu an yarılı olan evlatların günahı ne? Yazık değil mi? Günah değil mi? Acıma ve vicdanlarınıza ne oldu?


– Tarihinde de onlarca kırım olan bu sancılı coğrafyada, cenk tüm acısı ile insanlığın yüzüne karalar çalıyor. Gene kan, gene gözyaşı var.


– Acıma ve vicdan sahibi insanların ve hakikaten Tanrı korkusunu içinde taşıyanların kardeş savaşına kayıtsız kalmaması gerekiyor.


– Terör, cenk, ölüm, barbarlık, diktatörlük adı ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin bin kez nalet olsun.”


– Silahlarla, ölümlerle hiçbir yere varılamaz. Cemiyet olarak tek ihtiyacımız sevgi, saygı, birazcık empati ve merhamettir.


– Sulh istemek kadar dünyada daha asil ve daha güzel bir fiil olması imkansız.


– Bayramlar bile küs olan insanların barışması için, evlatların büyüklerin ve yoksul fukaranın mutlu olması için vardırlar. ‘Yaşasın sulh ve kardeşlik’


– Oysa sulh varken cenk isteyenlerden daha fena ne olabilir ki dünyada. Yaşasın sulh ve kardeşlik.


– Yalnız düşünün! Doğduğunuz ev, büyüdüğünüz sokaklar, gittiğiniz okul, namaz kıldığınız cami paramparça olsaydı ne yapardınız?


– Benim tüm anılarım, doğup büyüdüğüm Diyarbakır’ın Sur bölgesinde iç çatışmalarla yerle bir oldu.


– Eski komşularım, akrabalarım ve dostlarımla beraber bu savaşın içinde yer edinen yüzbinlerce masum insanoğlunun yaşamı kararmış oldu.


– Gerçekler, kimi zaman onları görmek istemeyeceğimiz kadar karanlık ve yoğun acılarla bezenmiş olabilir;


– O yüzden de pek oldukça insan çevresinde yaşanmış olan acı dolu gerçekleri görmezden gelmiş olarak umarsızca yaşamaya devam edebilir. ‘Bigün yumruk olup suratımıza çarpabilir’


– Oysa, bugün kaçmaya çalıştığımız her gerçek Irak’ta ve Suriye’de olduğu benzer biçimde, bigün gelip yumruk olup suratımıza çarpabilir. İşte o an her şey için fazlaca geç kalmış olabiliriz.


– Lütfen fakat lütfen! Akan kardeş kanını durdurmak için barışın yanında yer alıp, tepkinizi barışçıl bir halde taraf olmadan ortaya koyun..


– Terör, cenk, ölüm, barbarlık, diktatörlük adı ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin bin kez nalet olsun.”


Haber Kaynağı: Sözcü



Kırmızıgül’den Davutoğlu’na: Nasıl bu kadar zalim oldunuz?
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder