En fazla tüketimi 4 kişilik aileler yapıyor


Türkiye İstatistik Kurumu’nunu (TÜİK) hanehalkı bütçe anketinin 2014 yılı sonuçlarına nazaran; Türkiye’de hanelerin yüzde 6,9’unu 7 ve daha çok kişinin yaşamış olduğu haneler oluştururken, tek kişilik hanelerin oranı yüzde 13,8 oldu. Toplam hanehalkı harcamalarının yüzde 7,3’ünü 7 ve daha çok kişiden oluşan haneler, yüzde 8,7’sini ise tek kişilik haneler yapmış oldu.


4 kişilik hanelerin tüketim harcamalarının dağılımı Türkiye geneli ile benzerlik göstermekle beraber, en yüksek paya haiz olan ilk üç harcama grubunun sıralamasında farklılık gözlendi. 4 kişilik hanelerin toplam harcanması içinde en yüksek oranı yüzde 22,8 ile konut harcamaları alırken, bunu yüzde 19,7 ile ulaştırma, yüzde 18,6 ile besin harcamaları izledi. Türkiye genelindeki harcamalarda ise en büyük hisse sırasıyla yüzde 24,8 ile konut, yüzde 19,7 ile besin ve alkolsüz içecekler, yüzde 17,8 ile ulaştırmaya ilişik oldu.


Dört kişilik hanelerin toplam tüketim harcamalarının yüzde 6,5’ini mobilya ve ev eşyaları, yüzde 6,1’ini ise lokanta ve otel harcamaları oluştururken, toplam harcama içindeki en düşük hisse yüzde 2,1 ile sıhhat harcamalarında görüldü. (CİHAN)


Haber Kaynağı: Sözcü



En fazla tüketimi 4 kişilik aileler yapıyor
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder