Abdullah Gül`den Almanya`da yeni anayasa mesajı


 DHA DIŞ HABER –



-Abdullah Gül: Görüşülmeye başlanan yeni Anayasa`nın çağıl bir yönetim oluşturması, en yüksek demokratik standartları güvence altına alması ve Kürt meselesini ele alması beklenmektedir.



-(Türk-Alman ticari ve ekonomik ilişkiler) "Almanya`nın Türk işadamları ve firmalarının vize ve karayolu kotası ve ücretleri benzer biçimde sınırlamaları kaldırması bu işbirliğini pozitif etkileyecektir"



Enver Alas, 28 Ocak (DHA) – 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM`de gelecek günlerde görüşülmeye başlanacak yeni anayasa emekleri için "Görüşülmeye başlanan yeni Anayasa`nın çağıl bir yönetim oluşturması, en yüksek demokratik standartları güvence altına alması ve Kürt meselesini ele alması beklenmektedir. Düzeltim programının başarıya ulaşmış olacağına inanıyorum” dedi.



Abdullah Gül, Almanya`nın Schwabisch Hall kentinde, "Dünya Tecim Liderleri Zirvesi"ne katıldı. Gül, burada yapmış olduğu konuşmada, Türkiye`nin açıklamış olduğu düzeltim sürecini desteklediğini ve teşvik ettiğini belirterek, Türkiye`nin yeni düzeltim programı hakkında kapsamlı informasyon verdi. Alman iş adamlarını Türkiye`de yatırım hayata geçirmeye ve ortaklıklar kurmaya çağrı eden Gül, Türk-Alman ticari-ekonomik iş birliği ve ortaklığının parlak bir geleceği bulunduğunu kaydetti.



Almanya`da yaşayan Türklerin kurduğu KOBİ`lerin gurur verici bulunduğunu vurgulayan Abdullah Gül, konuşmasında bölgesel mevzulara da değindi. Orta Doğu`daki siyasal kaos, terörizm ve sığınmacı sorunlarının Türk ve Alman çıkarlarını ilgilendirdiğini, bu sorunların hatalı halde din, teoloji ve mezhep çatışması olarak sunulduğunu sadece esasında tüm bunların siyasal kalite taşıdığını belirtti.



"SİYASİ VE DİPLOMATİK ARAÇLAR KULLANILMALI ANCAK…"


Abdullah Gül bu sorunların çözümü yönünde bazı ilerleme işaretlerinin bulunduğuna dikkat çekerek, "Bu eğilimi her insanın desteklemesi gerekir. Sorunlara bulunacak çözümler adil, gerçekçi ve uygulanabilir olmalıdır. Siyasal ve diplomatik araçlar kullanılmalı sadece gerektiğinde askeri opsiyona başvurulmalıdır. Mevcut problemler çözüldüğünde bu ülkelerin tekrardan inşası ve kalkınması için ekonomik aktörlere rol düşecektir. Bu bağlamda Türk-Alman ortaklık daha da ehemmiyet kazanacaktır. Almanya`nın Türk işadamları ve firmalarının vize ve karayolu kotası ve ücretleri benzer biçimde sınırlamaları kaldırması bu işbirliğini pozitif etkileyecektir" diye konuştu.



"REFORM PROGRAMININ BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM"
DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



Abdullah Gül`den Almanya`da yeni anayasa mesajı
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder