Almanya’da çorap çalan sığınmacı gence 6 ay hapis cezası


 DHA DIŞ haber –


Ahmet YILDIRIM Köln, 28 Ocak (DHA) – Almanya’da sığınmacı olarak kalan bir genç, çorap çaldırmış olduğu nedeni öne sürülerek 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 24 Kasım tarihinde bir mağazadan 1,99 euro değerinde çorap çaldırmış olduğu suçlamasıyla bugün Köln gençlik mahkemesinde hakim karşısına çıkartılan 19 yaşındaki Omar B. adlı genç, 6 ay hapis cezası aldı.


Bild Online’de yer edinen habere gore, kendisini “Çorap almak için 50 centim eksikti. Hava oldukça soğuktu ve üşüdüğüm için yaptım” diye korumak için çaba sarfeden genç, mahkeme başkanını ikna edemedi. Gence, Almanya’ya sığınmacı olarak geldiğini hatırlatan hakim, ”Siz bizim sistemimizi ve insani sorumluluğumuzu kötüye kullanıyorsunuz. Sizin denetimli serbestliğe uygun davranacağınızı da düşünmüyorum. Almanya’da oradan oraya dolaşarak kabahat işliyorsunuz” diyerek, genci mahkum etti.


Haberde, 2012 yılından bu yana değişik isim ve doğum tarihleriyle üç kez sığınma başvurusu yapmış olduğu belirtilen gencin, kendisini Iraklı olarak tanıttığı, sadece aksanının Faslı benzer biçimde olduğu bilgisi de yer aldı. Son olarak sokaklarda kalan ve değişik şehirlerde polis kaydı çıkan gencin, evvel kesinleşmiş bir cezasının bulunmadığı belirtiliyor. Sadece gencin çorap çalmadan bigün ilkin, bir karavana izinsiz girip kalmış olduğu nedeni öne sürülerek gözaltında tutulduğu karakoldan salıverildiği öğrenildi.



 



DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



Almanya’da çorap çalan sığınmacı gence 6 ay hapis cezası
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder