Çin’deki 4 madenci 36 gün sonra kurtarıldı



 Madencilere mahsur kaldıkları süre zarfında hayatlarını sürdürebilmeleri için delinen ufak bir tünelden su, besin ve giyecek takviyesi yapıldığı bildirildi.


Shandong eyaletinde çöken madenden 36 gün sonrasında mahsur kalan 4 işçinin kurtarıldığı açıklandı. Dört işçinin kurtarılması ve hastaneye taşınması Çin devlet televizyonu CCTV tarafınca gösterildi. İşçiler, madenin içine doğru delinen tünelden tek tek kapsüllerde çıkarıldı. Kurtarıldıktan sonrasında gözleri kapatılan ve acil müdahalede bulunulan işçilerin hastaneye kaldırıldığı ve buradaki tedavilerinin sürdüğü bildirildi.


CCTV’nin verdiği bilgiye gore, işçilerden biri kurtarıldıktan sonrasında “Ben şimdi rahatladım ve kendimi güvende hissediyorum. Biz sizleri (kurtarma ekiplerini) sonsuza dek hatırlayacağız.” ifadesini kullandı.


Madencileri kurtarırken kullanılan hızla gelişen teknolojinin ise Çin’de bir ilk olduğu aktarıldı.


Baotai nahiyesindeki maden 25 Aralık 2015 tarihinde çökmüştü. Yaşanmış olan kazada, bir işçi yaşamını yitirmiş, 17 işçi ise madende mahsur kalmıştı. Kurtarma ekipleri kazadan sonrasında 4 ufak tünel açmış ve mahsur kalan 4 işçiye buradan ulaşmıştı. Takımlar içeride mahsur kalan işçilere bu tünelleri kullanarak içecek, besin ve elbise takviyesi yapmıştı.


Mahsur kalan öteki işçilerin akibetleri hakkında ise herhangi bir bilgiye ulaşılamadığı açıklandı.


Operasyonda kurtarma ve acil durum ekiplerinde 400′den fazla kişinin yer almış olduğu açıklandı. CİHAN


Haber Kaynağı: Sözcü



Çin’deki 4 madenci 36 gün sonra kurtarıldı
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder