Tayland’da bir dönemin en büyük siyasi partisinin liderine 2 yıl hapis


Tayland’da bir devrin en büyük siyasal partisinde önder olan parti lideri ve 65 üyesi 2 yıl hapse mahkum edildi.


 


Tayland’da Yüce Divan’da yargılanan bir dönem ülkenin en büyük partisi sayılan Rak Thailand Partisi lideri ve 65 öteki parti üyesi 2 yıl hapse mahkum edildi.


Bundan 13 yıl ilkin gerçekleşen onlarca bar ve dükkanın zarar görmüş olduğu olayların görüldüğü dava Yüce Divan’a taşındı. Rak Thailand Partisi lideri Chuvit Kamolvisit ve beraberindeki 65 kişilik heyeti parayla provokatörler tutarak bu vakaları azmettirdiği nedeni öne sürülerek 2 yıl hapse mahkum edildi. Mahkeme ek olarak cezanın ertelenmemek suretiyle verildiğinin altını çizdi.


26 Ocak 2003′te saat 04:00 sularında 300′den fazla şahıs Sukhumvit Soi 10 caddesindeki onlarca bar ve dükkana saldırmıştı. Toplamda 100 milyon Baht (8,35 milyon Lira) zarar meydana gelmişti. Dükkanı dağıtılan 44 kişinin 42′si o dönemde Kamolvisit ve bununla beraber 130 şahıs için daha kabahat duyurusunda bulunmuştu.


Tayland medyasında yer edinen haberlere gore saldırıya uğrayan tüm dükkanların bulunmuş olduğu bölgenin 2002 senesinde Kamolvisit tarafınca satın alınmış olduğu ortaya çıktı.


Haber Kaynağı: Sözcü



Tayland’da bir dönemin en büyük siyasi partisinin liderine 2 yıl hapis
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder