Gülen cemaatine ait Erzurum Özel Şifa Hastanesi faaliyetini durdurdu


Zafer KUMRU ERZURUM, (DHA) – FETHULLAH Gülen cemaatine ilişik Erzurum Özel Şifa Hastanesi, SGK`nın sözleşme yapmayınca `emek verme ruhsatını` askıya aldığını deklare etti ve 35 uzman tabip ile 350 kadar çalışanı parasız izine çıkardı. 

Erzurum Özel Şifa Hastanesi`nin devrin Sıhhat Bakanı ve Erzurum Milletvekili Recep Akdağ tarafınca 25 Şubat 2005`te hizmete açıldığını söyleyen Başhekim Sebahattin Dalga, SGK ile olan sözleşmenin tek taraflı iptal edilmesi üstüne ruhsatı belli bir süre askıya alma sonucu verdiklerini söylemiş oldu. Başhekim Dalga, ortalama 400 kişinin daha işsizler ordusuna katıldığını söyledi.

Hastane Basın ve Protokol Müdürü Esalettin Gül ise hastanenin ekonomik değerinin 30 milyon doları bulduğunu, `A Kalite` sınıfında, tam teşekkülü, 112 hasta yatak kapasiteli bir hastane bulunduğunu belirtti. Hastanenin Erzurum, çevre iller ile Azerbaycan, Nahcivan, İran, Gürcistan`dan gelenlere sıhhat hizmeti veren `bacasız bir yapınak` bulunduğunu korumak için çaba sarfeden Gül, şunları söylemiş oldu:

"Özel Erzurum Şifa Hastanesi ilk `Tüp bebek` merkezini açmış yüzlerce ailenin çocuk özlemini gidermiştir. Kanser tarama aleti PET`i bölgede ilk kuran hastanedir. Sıhhat müesseselerinin harpte bile dokunulmazlığı var. Hastanenin üniversite kurma düşsel vardı. Siyasiler, STK`lar, milletvekilleri nerede? "
DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



Gülen cemaatine ait Erzurum Özel Şifa Hastanesi faaliyetini durdurdu
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder