Dedemin Fişi filmine inceleme!


Geçtiğimiz günlerde gösterime giren Dedemin Fişi filmi, senaryosunda geçen “Kayseri diyalogları yüzünden” incelemeye alındı. Kendisi de Kayseri milletvekili olan Iktisat Bakanı Mustafa Elitaş, filmi incelemeye aldıklarını duyurarak “Kültür faaliyetleri desteklenmelidir fakat kültür faaliyetleri sövgü faaliyetine dönerse desteklenmez” dedi.  


‘Dedemin Fişi’ adlı yerli güldürü filmimizde Kayseri’yi ufak düşürücü bazı sahnelerin olduğu yönündeki iddialar üstüne film incelemeye alındı. Kayseri milletvekili ve Iktisat Bakanı Mustafa Elitaş “Bir şey duydum, tam ne işe yaradığını anlayamadım fakat bir filmle ilgili fragman varmış. Bu fragmanı seyretme imkanı bulamadım. Arkadaşlarıma yönerge verdim şimdi, ilkin seyredip burada eğer bir ilin hak etmediği bir halde fena propagandası yapılıyorsa dünya tarafınca marka haline gelmiş, Kayseri ile özdeşleşmiş bir ürünün böylesine fena bir halde yapıldığı, olmayan bir halde rezil edecek bir anlamda yapıldığı bir şey var ise tecim kurallarına da aykırı bir durumdur. Şu sebeple Kayseri’nin en mühim ticari ürünlerinden birisi pastırma ve sucuk ile ilgili bir mevzu” dedi.


İŞTE İNCELENECEK O FRAGMAN


Elitaş, film inceledikten sonrasında her hangi bir “aşağılayacağı durumun” tespit edilmesi halinde ise gerekenlerin yapılacağını söylemiş oldu.


Bakan Elitaş “Değişik bir intiba uyandıracak durum var ise Kültür Bakanlığı nezdinde hem de Iktisat Bakanlığı olarak lüzumlu girişimleri yapmak zorundayız. Hiçbir ile mahalleye, eve, aileye hakaret etme hakkı yok. Bugün başarılarıyla, ticari ahlakıyla hakikaten başımızı dik tutan, göğsümüzü kabartan Kayserililerle övünç duyduğumuz bir sürede bizimle ilgili meydana getirilen eğer terbiye dışı bir tanımlama var ise onunla ilgili yapmamız ihtiyaç duyulan işler vardır diye düşünüyorum. Sanat muhakkak ki doğrudur, daima destek verilir, kültür faaliyetleri desteklenmelidir fakat kültür faaliyetleri sövgü faaliyetine dönerse desteklenmez. Umuyorum ki arkadaşlarımızın yapmış olduğu araştırma sonrasında fragmandaki benzer biçimde değildir, gereği her neyse yapacağız, yapmalarını söyleyeceğiz” dedi.


Haber Kaynağı: Sözcü



Dedemin Fişi filmine inceleme!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder