TEMA Başkanı: Termik santraller ciddi bir tehdit


Gürkay GÜNDOĞAN ZONGULDAK, (DHA)- TÜRKİYE Erozyonla Savaşım ve Ağaçlandırma (TEMA) Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Zonguldak ve Bartın`ın sahil şeridinde yapılması planlanan 11 termik santralin bölge için ciddi bir tehdit oluşturacağını söylemiş oldu.

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, TEMA Zonguldak İl Temsilciliği bürosunda basın açıklaması yapmış oldu. Ataç, termik santrallere `dur` denilmediği takdirde yüksek oranda kömürün yanmasıyla beraber açığa çıkan zehirli gazların bölgedeki yaşam için ciddi bir tehdit oluşturacağını söylemiş oldu. Zonguldak ve Bartın illerinin kıyı şeridinde 11 yeni termik santral yapılması planlandığını belirten Ataç, "Bu bölgede Türkiye`nin de taraf olduğu internasyonal sözleşmeler kapsamınca koruma altına alınan nebat ve hayvan türleri var. Filyos Vadisi, akarsu yatakları, deltası fazlaca kıymetli ve kırılgan ekosistemler barındırıyor. Bu alanların korunması gerekiyor. Ek olarak Zonguldak ili, kirlilik açısından internasyonal alanda da nezaret altında. Bu kadar eleştiri seviyelere çıkan hava kirliliğinin deniz ekosistemi üstüne tesirleri de var" dedi.
DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



TEMA Başkanı: Termik santraller ciddi bir tehdit
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder