PKK`nın cephaneliği ele geçirildi


Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde polisin düzenlemiş olduğu operasyonlarda zamanı evlere gizlenmiş PKK’lı teröristlere ilişik, aralarında zırh delici Zagros silahın da bulunmuş olduğu oldukça sayıda tabanca, patlayıcı ve cephane ele geçirildi.


Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nin 15 mahallesinden Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Cenk mahallelerinde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık’ta sokağa çıkma yasağı deklare edildi. Operasyonlar devam ederken sokağa çıkma yasağı 27 Ocak günü Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahalleleri ile Melikahmet Caddesi’ni de kapsayacak şekilde genişletildi.


ZAGROS VE KANAS DA VAR


Sur’da vazife icra eden polis ekipleri dün geceden itibaren bir oldukça noktaya operasyonlar düzenledi. Aralarında zamanı evlerinde bulunmuş olduğu oldukça sayıda eve eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda PKK’lılara ilişik aralarında zırh delici Zagros isminde olan tabanca, keskin nişancı tüfeği Kanas ile RPG 7 roketatar, Kalaşnikof tüfekler, M-16 piyade tüfekleri el bombaları, fazlaca sayıda müdafa tipi el bombası, plastik bidonlara sıkıştırılmış kablo tuzaklamalı el yapımı patlayıcı, RPG 7 roket atar cephanesi, RPG 7 roket atar sevk fişekleri, tank savar roket başlığı, bolca oranda mermi ve şarjörler, tıbbi malzemeler, bomba yapımında kullanılan gübre ve malzemeleri ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.


ELE GEÇENLER BASINA GÖSTERİLDİ


Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde polisin düzenlemiş olduğu operasyonlarda ele geçen tabanca ve cephaneler Güvenlik Müdürlüğü Kapalıspor Salonu’nda basına yayınlandı. Diyarbakır Valiliği’nden meydana getirilen açıklamada, “İlimiz Sur İlçesi Melik Ahmet, Gazi ve Gezinsel Caddeleri arkasında kalan bölgede, 27.01.2016 tarihinden itibaren bölücü terör örgütü mensuplarının hendek ve barikat oluşturdukları, bu barikatları tuzakladıkları, bölgede yaşayan vatandaşları zorla evlerinden çıkartıp evlerin duvarlarını kırarak geçit yaptıkları şeklinde bilgilerin edinilmesi üstüne 28.01.2016 günü bölgede bulunan 3 ayrı evde arama tarama faaliyeti yapılmıştır” denildi.


Valilik, meydana getirilen aramalarda, “1 tane zagros marka (zırh delici) uzun namlulu tabanca, 3 tane Biksi marka uzun namlulu tabanca, 45 tane Kalaşnikof marka uzun namlulu tabanca ve bu silaha ilişik 215 tane şarjör, 2 tane Kanas marka uzun namlulu tabanca ve bu silaha ilişik 4 tane şarjör, 5 tane M-16 uzun namlulu tabanca, 2 tane M4 marka otomatik tabanca ve bu silaha ilişik 3 tane şarjör, 1 tane tek kırma tüfek, 9 tane roket atar silahı, 1 tane RPG-7 roketatar, 129 tane anti tank roketatar cephanesi, 141 tane anti personel roketatar cephanesi, 235 tane roketatar sevk motoru, 126 tane el bombası, 26 tane pim bloğu olmayan el bombası güvdesi, 44 tane el bombası fünye grubu, 4470 tane 7.62 mm uzun namlulu silaha ilişik fişek, 8 tane 12 kalibre av tüfeği fişeği, oldukça sayıda çeşitli ebatlarda uzun namlulu tabanca fişeği, el yapımı bomba yapımında kullanılan 195 kilo hidrojen peroksit, el yapımı bomba yapımında kullanılan 3 ton amonyum nitrat, oldukça oranda el yapımı bomba yapımında kullanılan araç-gereç (akü, elektrik kablosu, bidon, pil, silikon, silikon tabancası) 3 tane telsiz, 21 tane kütüklük, 2 tane sokak aralarında gizlenmek amacıyla kullanılan büyük branda, oldukça sayıda sıhhat malzemesi (serum ekibi, enjektör, gazlı bez, neşter, kol askısı vb), oldukça sayıda gaz maskesi, battaniye, elbise, sıvı yağ, konserve yiyecek ve benzeri yaşam malzemeleri ele geçirildiğini deklare etti.


Açıklamanın son bölümünde şu şekilde denildi:


“Yukarıda bahsi geçen bölgede 27.01.2016 günü saat 11.30′dan geçerli olmak suretiyle Sur İlçe Kaymakamlığı’nca sokağa çıkma yasağı duyuru edilmiş ve güvenlik güçlerince bölgenin düzgüsel hale getirilmesine yönelik müdahale edilmiştir. Sokak aralarına kurulan barikat ve kazılan hendeklerden 26′sı temizlenmiş ve tuzaklı olan 7 tanesi ise kontrollü bir halde patlatılarak imha edilmiş, bahse mevzu bölge denetim altına alınmıştır.


Ek olarak 27.01.2016 günü Bağlar İlçemiz Kaynartepe Mahallesi 227′nci Sokak üstünde bulunan bir ikamette meydana getirilen aramada; 16 tane metal profile hazırlanmış el yapımı bomba, 67 tane el yapımı bomba yapımında kullanılmak suretiyle hazırlanmış boş metal profil, 2 tane çuval içinde bomba yapımında kullanıldığı değerlendirilen kimyasal madde, 1 kutu torpil ele geçirilmiştir.


Bahse mevzu adreslerde lüzumlu incelemeler yapılmış olup, materyaller muhafaza altına alınmış ve mevzu ile ilgili soruşturma devam etmektedir. Diyarbakır Güvenlik Müdürlüğü olarak halkımızın rahatlık ve güvenliğinin temini için terör örgütü mensuplarına yönelik çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



PKK`nın cephaneliği ele geçirildi
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder