Volkan Bozkır İtalya’da


 DHA DIŞ HABER –


Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İtalya’da temaslarda bulunuyor.


Volkan Bozkır ziyaretinin ilk gününde, Cumhuriyet Senatosu`nun Dışişleri Komisyonu ve AB Politikaları Komisyonu ile İtalya Temsilciler Meclisinin Dışişleri Komisyonu ve AB Komisyonu başkan ve üyeleri ile ortak bir görüşmede bir araya geldi.


Bozkır, Temsilciler Meclisi binasında gerçekleşen ve ortalama 1 buçuk saat devam eden görüşmede üyelerin, Türkiye-İtalya ve Türkiye-AB ilişkileri, bölgedeki gelişmeler ve Türkiye’nin bundaki görevi ile basın özgürlüğü ve sulh sürecinin sonlanmış olması benzer biçimde mevzular başta olmak suretiyle oldukça sayıda sorusunu yanıtladı.


Bozkır’ın yarınki programında ise, Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ve Başbakanlık AB İşlerinden Görevli Devlet Sekreteri Sandro Gozi ile ayrı ayrı görüşmeler içeriyor.


Cuma akşamı Napoli kentine hareket etmesi planlanan Bakan Bozkır, burada onuruna verilecek yemeğe katılarak, mahalli yöneticiler, işadamları ve akademisyenlerle bir araya gelecek.


Bozkır`ın ziyaretinde, Türkiye-İtalya ve Türkiye-AB ilişkileri, AB katılım müzakerelerinin ilerletilmesi, göç yönetimi ve terörle savaşım mevzularında İtalyan muhataplarla görüş alışverişinde bulunulacağı kaydedildi.



GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ


———————————



– Volkan Bozkır ve Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Aydın Sezgin meclisteki salona girerken.
DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



Volkan Bozkır İtalya’da
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder