Rusya OPEC ile görüşmeye hazır


Novak, OPEC temsilcileri ile petrol üretimini azaltmanın uygun olup olmadığını görüşmenin mümkün bulunduğunu belirtti.


Moskova’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Enerji Bakanı, “OPEC ülkeleri şu an Şubat ayında OPEC üyesi ve OPEC üyesi olmayan ülkelerin temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirme üstüne çalışıyor. Bizim adımıza bir toplantıya katılımımızın mümkün bulunduğunu bildirdik” dedi.


Toplantının ne vakit gerçekleştirileceği sorulan Novak, “Bu bizlere bağlı değil. Biz daima görüşebiliriz. Şu an tarih için öteki ülkelerle de görüşülüyor” diye konuştu.


Petrol üretiminin azaltılmasının görüşülüp görüşülmeyeceği sorulan Enerji Bakanı, “Bugün itibariyle bunlar yalnız üretimin koordine edilmesi için olası seçenekler, düşük fiyatlar ve pazar durumunun değerlendirilmesi hakkında yapılabilecek istişareler. Daha ilkin bu istişareleri yapmıştı. Sadece bugünkü durum birazcık değişik. Hepimiz fiyatların iyileşmesinin uzun süreceğini tahmin ediyor. Bu yüzden bu mevzuyu görüşmemizin kıymetli olacağını düşünüyoruz” dedi.


Enerji Bakanlığı’nın potansiyel bir petrol üretimi azaltımının ne kadar olabileceğine dair bir hesaplama yapmış olup yapmadığı sorulan Novak, “Oldukça fazla hesaplama var” yanıtını verdi.


OPEC’in dün de Rusya ve öteki petrol üretici ülkelerle ittifak kurulması çağrısında bulunmuş olduğu medyaya yansımıştı. İttifakın petrol üretimini kısmayı ve fiyatlardaki düşüşü durdurmayı amaçlaması gerektiği ifade edilmişti. Londra merkezli Kraliyet Internasyonal İlişkiler Enstitüsü’nün (Chatham House) konferansında konuşan OPEC Başkanı Abdullah El Badri’nin “Sert zamanlar, sert önlemler gerektirir. Tüm büyük petrol üretici ülkelerin görüşme masasına oturması ve çıkış yolu bulması son aşama mühim” söylediği bildirilmişti. (CİHAN)


Haber Kaynağı: Sözcü



Rusya OPEC ile görüşmeye hazır
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder