Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin yeni otobüs almasını protesto ettiler


İZMİT (Kocaeli), (DHA) – İZMİT`te, hususi halk otobüsü sahipleri ve şoförleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin önünde toplanarak belediyenin 240 yeni otobüs almasını protesto etti. Bir sürücü, yeni alınan belediye otobüsleriyle ilgili ilanın bulunmuş olduğu tabelayı kırarken, polis ile şoförler içinde kısa süreli gerginlik yaşandı. Kocaeli Otobüs ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt devlet ile rekabet edebilecek güçlerinin olmadığını, amaçlarının evlerine ekmek götürmek bulunduğunu söylemiş oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde 240 yeni otobüs alımı gerçekleştirmiş oldu. Otobüsler 1 Şubat tarihinde İzmit ve öteki ilçelerde seferlere başlamış olacak. Bugün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin önünde toplanan hususi halk otobüsü sahipleri ve şoförler protestoda bulundular. Ortalama 300 şahıs belediyenin önünde toplanırken, içeriye girmelerine izin verilmedi. Polis ekipleri tedbir alırken, sinirlenen bir sürücü belediyenin önünde bulunan yeni otobüslerle ilgili ilanın bulunmuş olduğu tabelayı kırdı. Çevik Kuvvet ekipleri duyuru panosunun camlarını kıran şoförü gözaltına alınca kısa süreli gerginlik yaşandı.Polisin uyarısı üstüne otobüs sahipleri ve şoförler dağılırken, bazı kişiler yeni otobüsler sebebiyle mağdur olacaklarını belirttikleri dilekçelerini belediyeye verdi.

Kocaeli Otobüs ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt belediyenin önünde yapmış olduğu açıklamada, "Kocaeli genelinde toplam 2 bin 200 araçla toplu taşımada 50 yılı aşkın süreden beri hiçbir bahane üretmeden sabahın 5`inden gecenin bir yarısına kadar hafta sonu, bayram, dinlence demeden hemşerilerimizin seyahat taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Hepinizin bilmiş olduğu suretiyle araçlarda parasız seyahatler toplu taşıma esnafımıza oldukça ciddi anlamda maddi zararlar vermiştir. Bunların başlangıcında günlük taşıdığımız parasız ve indirimli yolcular bulunmaktadır. Her gün başta 65 yaş ve üstü olmak suretiyle bu bireylerin arttığı görülmekte olup averaj günlük 80 bin civarında parasız ve indirimli yolcu taşınmaktadır" dedi.

Belediyenin yeni almış olduğu otobüsler sebebiyle mağdur olacaklarını söyleyen Kurt, "Araçlarımızı engelliye uygun hale getirebilmek için esnafımız bankalardan kredi çekerek vasıta yenilemeye gitmektedir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin plansızca almış olduğu 240 tane 12 metrelik otobüslerle esnafımız fazlaca mağdur olacaktır. Bizim devletle rekabet edebilecek gücümüz yok. Gayemiz evimize ekmek götürebilmektir" diye konuştu.
DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin yeni otobüs almasını protesto ettiler
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder