Enerco Enerji indirim iptalini yalanladı


Türkiye Enerji Piyasası’na naturel gaz ithalat ve toptan satışı yapmak suretiyle 2004 senesinde kurulmuş olan Enerco Enerji, Gazprom’un Türkiye’de 6 özel sektör şirketine naturel gaz satılmasında uyguladığı yüzde 10,25 oranındaki indirimi iptal etmiş olduğu yönündeki haberleri yalan olduğunu beyan etti.


RIA Novosti’ye informasyon veren Enerco Enerji Sözcüsü, “Gazprom’un Türk şirketlerine yüzde 10,25 oranındaki iskontoyu iptal etmiş olduğu haberi gerçeklerle uyumlu değil. İskonto oranını iptal etmek yada fiyatı değişiklik yapmak Gazprom’un tek taraflı olarak yapabileceği bir şey değil. Eğer fiyatın yada uzun vadeli sözleşme şartlarının gözden geçirilmesi yönünde talep var ise, bu 6 ay görüşme edilir. Eğer bir sonuca varılamaz ise internasyonal tahkim mahkemesine başvurulur” diye konuştu.


Türk enerji şirketleri Enerco Enerji, Avrasya gaz, Bosphorus gas, Shell Enerji, Batı Hattı ve Kibar Enerji 2013′te meydana getirilen antak kalma doğrultusunda senelik 10 milyar metreküp doğalgaz ithal ediyorlar.


Haber Kaynağı: Sözcü



Enerco Enerji indirim iptalini yalanladı
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder