DHKP-C`nin 1 yıldır aranan Gazi Mahallesi Sorumlusu sahte kimlikle yakalandı


Çağatay KENARLI İstanbul, (DHA) – İSTANBUL Güvenlik Müdürlüğü Terörle Savaşım Şubesi ekipleri, düzenledikleri bir operasyonda, terör örgütü DHKP-C`nin Gazi Mahallesi Sorumlusu olduğu iddia edilen kişiyi elde etti. Takımlar, yakaladığı şüphelinin TEM ekiplerinden gizlenmek için düzmece kimlik kullandığını ve yakalanmamak için bir işyerinde çalışmaya başladığını tespit etti.


Terörle Savaşım Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP-C`nin çeşitli eylemlerde kullandığı silahların ve malzemelerin Kağıthane Nurtepe Mahallesi`nde bulunan bir hücreevinde saklandığını tespit ederek, geçen hafta operasyon düzenledi. Evde meydana getirilen aramalarda, 2 tabanca, 2 pompalı tüfek, fazlaca sayıda mermi, şifrelenmiş örgütsel doküman ve dijital araç-gereç ele geçirildi. TEM ekipleri, ele geçirdikleri şifreli dokümanı Vatan Caddesi`nde bulunan Terörle Savaşım Şube Müdürlüğü`nde bilişim uzmanı ekiplerin yardımıyla çözmek için incelemeye başladı. Kısa sürede şifreli dokümanı çözen TEM ekipleri, ortalama 1 senedir aradıkları, DHKP-C`nin Gazi Mahallesi sorumlularından olduğu iddia edilen Bülent Özdemir`in düzmece kimlik kullandığını belirledi. Takımlar, Özdemir`in bir işyerinde çalıştığını tespit etmelerinin peşinden akşam saatlerinde operasyon düzenledi. Şüpheli Özdemir`i yakalayan takımlar üst araması yaparak zanlıyı gözaltına aldı. Üst araması esnasında Özdemir`in cebinde bir miktar esrar bulunmuş olduğu açıklandı.


Özdemir, sıhhat kontrolünden geçirildikten sonrasında sorgulanmak suretiyle Terörle Savaşım Şube Müdürlüğü`ne getirildi.
DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



DHKP-C`nin 1 yıldır aranan Gazi Mahallesi Sorumlusu sahte kimlikle yakalandı
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder