Mersin Serbest Bölge`de yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı


Ali Ekber ŞEN MERSİN, (DHA) – TÜRKİYE`nin ilk Özgür Bölge olma özelliğine haiz Mersin Özgür Bölgesi`nde, 2015 yılı tecim hacmi, bundan önceki yıla oranla yüzde 3`lük bir düşüşle 3.3 milyar dolar olarak gerçekleşti. Genel Müdür Edvar Mum, bu azalmaya karşın bölgenin yüzde 100`lük doluluk oranına ulaştığını söylemiş oldu.

Faaliyete geçmiş olduğu 1988 yılından bugüne dek 53.7 milyar dolarlık bir tecim hacminin gerçekleştiği Mersin Özgür Bölgesi`nde 120`si yabancı olmak suretiyle 436 ruhsatlı şirket bulunuyor. 2014`e oranla yüzde 6`lık bir düşüşle 8 bin 779 kişinin istihdam edilmiş olduğu bölgede 112 ülke ile 682 değişik malın ticareti yapılıyor. 2015 yılı tecim hacmi, bundan önceki yıla oranla yüzde 3`lük bir düşüşle 3.3 milyar dolar olarak gerçekleşen Mersin Özgür Bölge`de ticaretin yüzde 61`ini endüstri ürünleri, yüzde 39`unu ise ziraat ürünleri oluşturuyor. Bölgeden en fazla tecim meydana getirilen ülkeler içinde Irak, İran, Suriye, ABD, Çin, İtalya, Ukrayna, İspanya ve İtalya ilk sırayı aldı.

Genel bir değerlendirme icra eden Edvar Mum, üretici firmaların yatırım talepleri ve ticari işlem icra eden firmaların depolama alan taleplerinin devamlı arttığını belirterek şunları söylemiş oldu:

"Üretim faaliyetleri için gelir ve kurumlar vergisi istisnası ile kaliteli işgücü temininin mümkün olması, tecim ve lojistik işlemleri açısından, Mersin Özgür Bölgesi`ni mühim kılmaktadır. Coğrafi konumu, hususi limanının bulunması ve Doğu-Akdeniz`in en mühim limanlarından kabul edilen Mersin Limanı`nın derhal yanında kurulmuş olması, bölgede faaliyetlerinin çeşitliliğini devam ettirmiştir. Bölge şu an yüzde 100 dolulukla iş yapmaktadır."
DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



Mersin Serbest Bölge`de yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder