Yiğit Bulut TBMM’yi karıştırdı


Cumhurbaşakanı Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yiğit Bulut’un, İş Bankasına el konulmasını istemesi Meclis’te tartışmalara niçin oldu. CHP’nin bankadaki payından para almadığını öğrenen AKP’li vekil özür dileyerek geri adım attı.


Veli TOPRAK / ANKARA


Erdoğan ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki ‘diktatör’ tartışmasından sonrasında Yiğit Bulut, “Fazlaca açık söylüyorum bir partinin bankası olması imkansız, acilen lüzumlu düzenleme yapılarak bu bankanın bir kamu bankası haline getirilmesi gerekiyor” önerisinde bulunmuş oldu. TBMM Plan ve Büçe Komisyonu’nda Bulut’un sözleri gündeme geldi. AKP Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, CHP’ye İş Bankası’ndan para aktarıldığı iddiasını sordu.


ALLAH’TAN KORKUN


Çaturoğlu’nun sözlerine CHP’li vekiller tepki gösterdi. CHP’li Musa Çam ve Aykut Erdoğdu AKP’li milletvekiline, “Yanlış bildiğiniz gibi, Tanrı’tan korkun” diye yanıt verdi. BDDK eski Başkanı bulunduğunu hatırlatan CHP’li Zekeriya Temizel de İş Bankası iddiasına yanıt verdi ve “CHP yalnız banka yönetiminde içeriyor. Hisselerin karşılık gelen para ise Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti doğrultusunda Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu’na aktarılıyor. Burada açıkça manipülasyon suçu işleniyor” dedi.


ÖZÜR DİLEDİ


Komisyon Başkanı AKP’li Süreyya Sadi Bilgiç de, İş Bankası’ndan CHP’ye para aktarılmadığını belirterek, “Yanlış informasyon, yalnız yönetimde yer alınıyor” dedi. Bilgiç’in sözlerinden sonrasında AKP’li Çaturoğlu, özür diledi ve sözlerini geri aldı.


Haber Kaynağı: Sözcü



Yiğit Bulut TBMM’yi karıştırdı
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder