Domino`s Pizza Genel Müdürü Saranga: 33 milyon adet pizza sattık


Namık Kemal KILINÇ SERİK (Antalya), (DHA) – DOMİNO`S Pizza Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga, geçen yıl 33 milyon tane pizza sattıklarını belirterek, "Yurtdışında bilhassa Avrupa ve Avustralya`da daha azca malzemeli, daha mütevazı pizzaların tercih edildiğini görürüz. Türkiye`de ise ilkin gözümüz doysun istiyoruz, `Ne kadar bolca araç-gereç var ise o denli iyi` diye düşünüyoruz" dedi.

Domino`s Pizza`nın 20`nci yılı dolayısıyla Belek gezim merkezindeki Titanic Deluxe Belek Otel`de şube müdürleri ve bayilerinin katılmış olduğu bir kutlama düzenlendi. Otelde basın toplantısı düzenleyen Domino`s Pizza Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga, bu yıl Türkiye genelinde 500 şubeyi geçeceklerini, Antalya`da ise 20`nci şubeye ulaşacaklarını söyledi. Domino`s Pizza`nın geçen yıl Türkiye genelinde 33 milyon tane pizza sattığını aktaran Aslan Saranga, "En oldukça pizza satılan şehirlerin başlangıcında İstanbul, Ankara ve İzmir gelirken, Antalya 1 milyon 300 bin tane pizza ile 66 il içinde 5`inci sırada yer aldı" dedi.

`YURTDIŞINDAN ÇÖP BİLE ALMIYORUZ`

Antalya`ya yapacakları yatırımın 2016 senesinde 12 milyon TL`yi bulacağını kaydeden Aslan Saranga, Antalya`nın tedarik süreçleri açısından da eleştiri ehemmiyet taşıdığını altını çizdi. Satın alımların tümünü Türkiye`den yaptıklarını belirten Saranga, "Tüm üretimimizi kendimiz Türkiye`de yapıyoruz. Yurtdışından çöp bile almıyoruz. Kaliteli tedarikçileri yardımıyla bu süreçte Antalya`nın da görevi var. 2016 senesinde da Antalya bölgesindeki üreticilerden 5 milyon TL tutarında mantar ve sebze alacağız" diye konuştu.

`ÖNCE GÖZÜMÜZ DOYSUN İSTİYORUZ`

Pizza tüketim alışkanlıklarının Türkiye`de batı kültürlerine gore farklılaştığını söyleyen Aslan Saranga, "Yurtdışında bilhassa Avrupa ve Avustralya`da daha azca malzemeli, daha mütevazı pizzaların tercih edildiğini görürüz. Türkiye`de ise ilkin gözümüz doysun istiyoruz; pizzamızda ne kadar bolca araç-gereç var ise o denli iyi diye düşünüyoruz" dedi.
DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



Domino`s Pizza Genel Müdürü Saranga: 33 milyon adet pizza sattık
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder