Hüseyin Çelik: PKK şehirlere silah yığarken devlet, eli-kolu bağlı bekledi


Ali Ekber ERTÜRK/ANKARA


Kişisel web sitesine “Politika silaha tutsak olmamalı” başlığıyla yazı yazan Çelik, “PKK, silahları bırakıp ülkeyi terk etmek yerine, kentlere yerleşti. Çözüm sürecine zarar gelmesin diye de, iyi niyetli olarak valiler, kaymakamlar, polisler, askerler de elleri kolları bağlı beklediler” dedi.


Çelik, bomba bir açıklamada daha bulunarak, “Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın olduğu Çözüm Süreci toplantılarında olacakları anlattık fakat, Çözüm Süreci romantizmine kapılan arkadaşlarımızın tepkisini aldık. Vakit bizi haklı çıkardı” dedi. İşte Çelik’in AKP’yi karıştıracak açıklamalarından satırbaşları:


DEVLET ELİ-KOLU BAĞLI BEKLEDİ


Çözüm Süreci esasen başlangıç için iki koşul getiriyordu. 1) Parmaklar tetikten çekilecek 2) Tüm silahlı PKK’lı unsurlar ülke sınırlarını terk edecekti. Birinci şarta hem devletin silahlı güçleri hem de PKK uydu. Sadece silahlı PKK’lılar ülkeyi terketmek yerine gelip şehire yerleştiler. Çözüm Sürecini bozmamak adına ve tamamen iyi niyetlerle, valiler, kaymakamlar, savcılar, hakimler, polis , asker, jandarma ve korucular, PKK’nın yapmış olup ettikleri karşısında adeta elleri kolları bağlı sabrın sınırlarını zorlayarak beklediler. PKK, Çözüm Süreci’ni kendi lehine fakat Kürt halkının aleyhine istismar etti. Gelinen nokta, siyasetin inisiyatifi silaha terketmesidir.


GERÇEKLERİ ERDOĞAN’A DA ANLATTIK


Biz, bölgeyi ve bölgenin dinamiklerini bilen birisi olarak, 2009’dan itibaren olanları ve olabilecekleri, Bakanlar Kurulu’nda, Ak Parti MYK’sında, MKYK’sında, Ak Parti Ortak Söylem toplantılarında ve nihayet Çözüm Süreci temalı tüm hususi toplantılarda yetkili arkadaşların, Sayın Başbakan’ın ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın huzurunda, tüm açıklığı ve netliği ile ortaya koyduk.


AFYON’DA DA ANLATTIK, TEPKİ ALDIK


Bazen kendisini Çözüm sürecinin romantizmine kaptırarak tüm fotoğrafı görmek istemeyen bazı yetkili arkadaşların ciddi tepkilerine de muhatap olduk. 2014’teki Afyon’daki Ak Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda benzer bir yaklaşım ve tutumla endişelerini dile getiren ve uyaran ciddi sayıdaki milletvekili, bu yetkili dostlar tarafınca tepkiyle karşılandılar. Sadece vakit, bizi ve mevzuyu bizim benzer biçimde gören Ak Partili milletvekillerini haklı çıkarmıştır. Keşke yanılmış olsaydık da bugünkü görünüm ile karşılaşmasaydık.


AKLIMIZI DEVREYE SOKALIM


Silahlı savaşım devam ederken politika, yanı akıl tüm imkanlarını devreye sokmalıdır. Bunun yolunu, yöntemini ve kapsamını da akıl atama edecektir. Yeter ki akla yol verilsin. Aklımız duygularımızı yönetim ederse milletçe kazanırız. Tersi olur da duygularımız aklımızı yönetim ederse hep beraber kaybederiz. Tarih, duyguları aklına galip gelenlerin ağlatısal sonlarının örnekleri ile doludur. Ben, bu ülkede toprak bölünmesi olmayacağına inananlardanım. Ne var ki, gönüller ve beyinler bölündükten sonrasında toprak bütünleşik kalmış neye yarar. Unutmayalım ki toprak insan içindir; insan toprak için değil.


Haber Kaynağı: Sözcü



Hüseyin Çelik: PKK şehirlere silah yığarken devlet, eli-kolu bağlı bekledi
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder