Hükümetten flaş PYD açıklaması


Suriye sulh görüşmelerine Türkiye’nin “kırmızı çizgi” olarak nitelendirdiği PYD’ye gelen “dolaylı çağrı” üstüne, AKP hükümeti “kelime oyunlarına” başladı.


ZEYNEP GÜRCANLI


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “PYD’ye çağrı gelirse Cenevre görüşmelerini boykot ederiz” dedi, sadece ekledi; “İsterlerse PYD ile görüşebilirler. BM temsilcisi De Mistura da görüşebilir. Sadece biz, PYD’nin Suriye muhalefeti içinde yer alarak, görüşme masasına oturmasına karşıyız” dedi.


Strasbourg’dan NTV’nin canlı yayınına katılan Çavuşoğlu, Suriye’de masaya “karşıcılık”olarak oturacak olan grubun Riyad’da meydana getirilen görüşmede belirlendiğini hatırlatarak, “Riyad’daki görüşmede belirlenen karşıcılık PYD’yi heyette istemiyor. Sebebi terör örgütü olması. Ikimiz de bun söylüyoruz, Tüm körfez ülkeleri de bunu söylüyor. Dolayısıyla, PYD’nin Suriye muhalefetinin içinde yer almasını dayatmak anlamızdır ve kabul edilemez” diye konuştu.


“TÜRKMENLERİN DE MASADA OLMASINI BİZ DE İSTERDİK….”


Çavuşoğlu, Suriye’deki Türkmen grupların BM tarafınca Cenevre masasına çağrı edilmemeleri mevzusunda ise, “Türkmenler ayrı bir grup, araplar ayrı bir grup, hristiyanlar ayrı bir grup diye birşey yok. Riyad’daki karşıcılık hepsini kaplıyor. Ikimiz de isterdikTürkmenler gitsin, temsil edilsin” dedi.


Haber Kaynağı: Sözcü



Hükümetten flaş PYD açıklaması
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder