Genelkurmay’dan Cizre ve Sur açıklaması


Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ın Cizre İlçesi`nde devam eden operasyonda 2, Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde ise 4 PKK`lı teröristin etkisiz hale getirildiğini deklare etti. Açıklamada iki ilde meydana getirilen operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 579 olduğu kaydedildi. 


Genelkurmay Başkanlığı resmi web sitesinden meydana getirilen açıklamada Şırnak ve Diyarbakır`da yürütülen operasyonlarda Cizre`de 454, Sur`da da 125 teröristin etkisiz hale getirilmiş olduğu açıklandı. Sitede `Mühim Yurtiçi Vakalar` bölümünde yer edinen 25 Ocak gününe ilişik bilgiler, şu şekilde:


*Şırnak Cizre`de devam eden operasyonda; iki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 454`tür.), dokuz tane el yapımı patlayıcı imha edilmiş, iki Kaleşnikof piyade tüfeği ile altı şarjör ve 245 tane fişeği, 22 av tüfeği ve 38 tane fişeği, bir tabanca ile 15 tane fişeği ve iki tane el bombası ele geçirilmiştir.


*Diyarbakır Sur`da devam eden operasyonda; dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 125`dir.), dört tane el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.


*Tunceli`de PKK KCK terör örgütü gençlik yapılanmasına yönelik icra edilen operasyonda; iki el bombası, bir kilogram A-4 tipi patlayıcı madde, 700 gram TNT, dokuz tane elektirikli fünye, 15 metre kablo ve bomba yapımı ile ilgili doküman ele Geçirilmiş, üç iş birlikçi göz altına alınmıştır.


DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



Genelkurmay’dan Cizre ve Sur açıklaması
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder