Sarayın 2015 bütçesine ilave ödenek verildi ancak…

Kamil ELİBOL


Güvenlik, PKK ve IŞİD’in tehdidi için Doğu-Güneydoğu illerine 600 tane zırhlı vasıta takviyesi yapmak istedi. Bu talep Başbakanlık engeline takıldı, 1 yıl sonraya ertelendi


Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığın bu senenin ilk 11 ayında “örtülü ödenekten” yaptıkları harcamaların toplamı 1 milyar 618 milyon 672 bin liraya ulaştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da kullanımına oluşturulan örtülü ödenekten Güvenlik Genel Müdürlüğü’nün yararlandırılmadığı öne sürüldü. Güvenlik Genel Müdürlüğü, PKK/KCK ve IŞİD terör örgütlerinin tehdidi ve artan sertlik eylemlerine müdahale için Doğu-Güneydoğu illerine zırhlı vasıta takviyesi yapmak istedi. Belirlenen gereksinim kapsamında 600 tane zırhlı vasıta alım planı takvimi hazırlandı. Sadece, bu plan Başbakanlığın engeline takıldı. Güvenlik, 250 tane ZPT, 150 tane Ural, 30 tane Cobra 2 ile 170 tane Cobra marka zırhlı vasıta alımı için emek verme yürüttü. 3 ay ile 9 ay içinde teslimi öngörülen zırhlı vasıta alımı projesi 2016 yılına ertelendi.


481 MİLYON LİRALIK ÖDENEK


Güvenlik, 600 tane zırhlı vasıta alımı için toplam 481 milyon liralık ödeneğe gereksinim bulunduğunu Başbakanlığa bildirdi. Başbakanlık Müsteşarı başkanlığında meydana getirilen görüşmede polisin zırhlı vasıta alım projesine ilkin onay çıktı. “Derhal alınsın” denilen proje sonrasında ödenek engeline takıldı. Ödenek olmadığı nedeni öne sürülerek projenin yeni yıla ertelendiği ifade edildi.


Projede ‘AĞ’ önlemi de var!


Projede, araçlara roketli saldırılar için kafes/ağ takılması durumunda vasıta başına 15 bin dolar ek maliyet getirebileceği hesaplandı. Alımı hedeflenen shortlandların birim fiyat olarak ortalama 450 bin TL’den 250 aracın 112 milyon 500 bin liraya, taktik araçlar Cobra-1’lerin 238 milyon TL’ye, Cobra-2’lerin 286 milyon TL’ye, 150 tane Ural marka zırhlı müdahale aracının da her birinin 550 bin TL’den 82 milyon 500 bin TL’ye mal olacağı belirlendi.


Haber Kaynağı: Sözcü



Sarayın 2015 bütçesine ilave ödenek verildi ancak…
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder