Kaloriferlerin iyi ısıtması için neler yapılabilir?


Her geçen gün havaların daha da soğuması, doğalgaz faturalarının da kabarmasına niçin oldu. Kabarık gelen doğalgaz faturalarınız, kim bilir kaloriferinizin bakımını iyi yapmadığınızdan dolayı kaynaklanıyor olabilir.


Kaloriferlerin iyi ısıtması için neler yapılabilir?

Dikkat edeceğiniz bir kaç detay, peteklerinizden daha çok verim almanıza niçin olacaktır.

Ilk olarak kalorifer tesisatında bulunan peteklerin ortamı daha iyi ısıtması için, belirli aralıklarla peteklerin havası alınmalı, kaloriferlerin reglaj ayarı yapılmalı ve perdelerin boyunun petekleri örtmemesine dikkat edilmeli.


Peteklerin havası iyi mi alınır? 


Peteklerinizin üst kısmında elinizi gezdirdiğinizde eğer soğukluk var ise, peteğin sol tarafı sıcakken sağ tarafında soğukluk var ise peteğinizde hava birikmiştir. Biriken havayı almak için Purjör anahtarı yada kısa bir düz tornavida kullanılır. Peteğin sağ üst kısmında yer edinen puröj tapasını elinizdeki anahtar yada tornavida yardımıyla saat yönünde çevirerek peteğinizin havasını alabilirsiniz. Bu sayede peteğinizin daha çok ısıttığını görebilirsiniz.


Reglaj ayarı iyi mi yapılır? 


Peteklerin kombiye uzaklığına nazaran meydana getirilen petek ayarına reglaj ayarı denir. Mesela, Mutfakta konumlandırdığınız kombinize uzaklığı olan peteklerin ısı ayarı kademeli olarak değiştirilir. Mutfakta olan petek yarım tur çevrilirken, koridorda yer edinen petek 1 tur, salondaki petek ısı ayarı 2 tur, yatak odasında yer edinen petek ise 3 tur olarak ayarlanır. Meydana getirilen bu reglaj ayarı, hem doğalgaz faturasından tutum etmenize, hem de daha verimli ısınmanıza sebep olur.


Iyi mi bir perde seçilmeli? 


Seçeceğiniz perde, evinizin ısısına tesir edebilir. Ilk olarak eğer camınızın altında petek bulunuyorsa, alacağınız perde boyunun kesinlikle peteği kapatmaması gerekiyor. Peteği kapatmayan perde tercih etmeniz, ısının ortada daha dengeli bir halde dağılmasına tesir edecektir.


Haber Kaynağı: Sözcü



Kaloriferlerin iyi ısıtması için neler yapılabilir?
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder