Rusya’da gripten dolayı 50′den fazla kişi öldü


Rusya genelinde artan grip salgını, halkın sağlığını tehdit ediyor. Rusya’nın birçok şehrinde grip şikâyetiyle hastanelere koşanların sayısı giderek artıyor. Rusya’da son aylarda gripten dolayı 50’den fazla kişinin yaşamını kaybetmiş olduğu açıklandı.


Moskova Sıhhat Koruma Kısmı’nden meydana getirilen açıklamaya nazaran, Rusya başkentinde son 2 ayda 7 şahıs grip yüzünden 7 şahıs yaşamını yitirdi. Yaşanmış olan grip salgınının 2009’da yaşanmış olan salgın kadar tehlikeli olmasa da son yıllardaki en tehlikeli grip salgını olduğu iddia edildi.


Moskova’da grip şikâyetiyle hastaneye başvuranların yüzde 30’unda domuz gribi virüsü tespit edildi. Grip salgınının bu kadar fazlaca yayılmasında domuz gribi virüsünün etkili olduğu tahmin ediliyor. Rusya’nın St. Petersburg şehrinde grip salgını dolayısıyla ilköğretim öğrencileri için okullar dinlence edildi. Uzmanlar grip virüsünün ölümcül olmadığını ifade ederek, grip olan hastaların yanlış yöntemlere başvurmasının ciddi sorunlara yol açabildiği bilgisini verdi.


Rus senatör Vadim Tyulpanov, grip salgınından etkilenerek rapor alan hastaların tüm masraflarının karşılanması için hükümete teklif sundu. Öteki taraftan, Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Kremlin yönetiminin grip salgınından etkilenen olmadığını, fakat bazı kişilerin grip aşırı yaptırarak tedbir aldığını söylemiş oldu.


CİHAN


Haber Kaynağı: Sözcü



Rusya’da gripten dolayı 50′den fazla kişi öldü
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder