Kosova muhalefeti “Hükümete Karşı Korna Çalma Eylemi” düzenledi


 DHA DIŞ HABER –


Karşıcılık partileri, Kosova Hükümetinin Sırp Belediyeleri Kurulması anlaşmasını hala iptal etmemesine karşı memnuniyetsizliğini ifade etmek amacıyla, başkent Priştine’deki Meclis binası önünde “Hükümete Karşı Korna Çalma” eylemi düzenledi. Fiil, 17 Şubat günü düzenlenecek genel halk protestosuna kadar sürecek.



Kosova Meclisi ve Hükümeti binası karşısında ana ışıklara “Hükümete Karşı Korna Çal” pankartının yerleştirilmesiyle bu eyleme start verildi. Birleşik karşıcılık gençleri, kendi araçlarındaki klaksonları ve vasıta dışındakiler düdükleri çalarak eyleme başladı. Muhalif gençler bu sırada vatandaşların araçlarını durdurarak, “Hükümete Karşı Korna Çal” yazılı kırmızı kartlar dağıtarak, korna çalmalarını istediler. Vatandaşların bir çok bu istemi kabul ederek korna çalarak hükümeti protesto etti. 30 dakika devam eden klakson ve düdük çalma eylemi Priştine merkezini çınlattı. Eylemin peşinden karşıcılık adına konuşan Fatmir Ahmetay, “Bu Hükümet uzaklaşıncaya kadar sakinlik olmayacaktır” dedi. Ahmetay, buna benzer eylemlerin Kosova’nın öteki kentlerinde düzenleneceğini vurgularken, eylemlerin genel halk protestosunun düzenleneceği 17 Şubat gününe kadar süreceğini bildirdi. Ahmetay ve öteki muhalif gençler, vatandaşlara 17 Şubat genel halk protestosuna katılmaları çağrısı da yapmış oldu.



Görüntü Dökümü


meclis binası önünde muhalefetin Hükümete karşı korna ve düdük çal eylemi düzenlendi


Muhalif gençler vatandaşların araçlarını durdurarak kırmızı kartlar dağıtırken


Eylemden genel görüntü
DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



Kosova muhalefeti “Hükümete Karşı Korna Çalma Eylemi” düzenledi
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder