CIA, yıllardır gizlediği UFO belgelerini açıkladı


ABD Merkezi İstihbarat Dairesi, UFO ve uzaylılarla ilgili gizliliği kaldırılmış fazlaca sayıda belgeyi paylaşıma açtı. Söz mevzusu belgeler, CIA’in 1978 senesinde UFO ve uzaylılarla ilgili yapmış olduğu araştırmadaki binlerce belgeyi kapsıyor. Bu belgelerin büyük kısmı ise 1940’lı ve 1950’li yıllara ilişik.


CIA, bu belgeleri paylaşıma açarken de içlerinden 10 tanesini, meşhur “X-Files” dizisine gönderme yaparak öne çıkardı. “Bizim X-Files dosyalarına göz atın” başlığını kullanan CIA, dizinin iki kahramanı Fox Mulder ve Dana Scully adlı iki FBI ajanını andı.


Paylaşıma oluşturulan binlerce belgeden 10 tanesini bilhassa ayıran CIA, bu belgelerden 5’i için “Gizmen Fox Mulder’in, uzaylıların hakikaten var olduğuna diğerlerini ikna etmede kullanmasının hoşuna gideceğini düşünüyoruz.” dedi. Öteki 5 belgenin ise “Şüpheli gizmen Dana Scully tarafınca UFO görüntülerinin bilimsel bir açıklaması bulunduğunu kanıtlamak için kullanılabileceği” açıklandı.


Peşinden ilk olarak Gizmen Mulder’in dosyalarını sıralayan CIA, sırasıyla “Doğu Almanya’da, 1952 senesinde, 15 metre çapında bir UFO görüldüğüne dair belge”, “11 Ağustos’ta CIA’de ‘uçan daireler’ üstüne meydana getirilen bir toplantı raporu”, “1952’de Şimal Afrika ve İspanya’da ‘uçan dairelerin’ rapor edilmesine dair bir belge”, “1 Ağustos 1952’de hazırlanmış ‘uçan daireler’ raporu” ve gene 1952 yılına ilişik “Kongo Uranyum madenlerinde ‘uçan daireler’ görüldüğüne dair rapor” paylaştı.


Gizmen Scully için de şu belgeler paylaşıldı: “14-17 Ocak 1953 tarihindeki Tanımlanamayan Uçan Cisimler Üstüne Bilimsel Danışma Paneli”, “15 Msrt 1949 tarihindeki Uçan Daireler üstüne Resmi Duyuru”, “2 Ekim 1952 tarihindeki CIA Başkanı’na sunulan Uçan Daire Raporu”, “21 Ocak 1953 tarihindeki UFO’lar üstüne meydana gelen OSI Danışma Grubu Toplantısı” ve “3 Aralık 1952 tarihindeki Uçan Daire Kayıtları Raporu.”


CIA ek olarak dosyalarda yer edinen iki tane fotoğrafı da ilk olarak paylaştı. Bu fotoğraflardan birinde uçan dairelerin gözüktüğü iki fotoğraf ve CIA ekiplerinin yapmış olduğu bir incelemenin fotoğrafı gözüküyor.


CIA, peşinden “Gerçek oralarda bir yerde, tıklayın ve kendiniz görün” diye ekledi.


CİHAN


Haber Kaynağı: Sözcü



CIA, yıllardır gizlediği UFO belgelerini açıkladı
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder