Çağrı merkezi ile dolandırıcılık operasyonu: 40 gözaltı


Çağatay KENARLI İstanbul, (DHA) – İSTANBUL Güvenlik Müdürlüğü`ne bağlı Siber Suçlarla Savaşım Şubesi ekipleri, davet merkezi üstünden ulaştıkları kişileri yaşam sigortası yapma bahanesiyle dolandıran bir şebekeye operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 40 şüpheli gözaltına alındı. İlk belirlemelere gore, şebekenin 12 milyon lira vurgun yapmış olduğu tespit edildi.


Siber Suçlarla Savaşım Şube Müdürlüğü ekiplerine, davet merkezi üstünden ulaştıkları kişileri yaşam sigortası satma bahanesiyle dolandıran bir şebekeyle ilgili oldukça sayıda suç duyurusu geldi. Polis ekipleri, şikayetler doğrultusunda emek verme başlatarak şebekeyi fiziki ve teknik takiple izlemeye başladı. Takımlar, çalışmaların peşinden lüzumlu izinleri alarak Kadıköy Bahariye`de davet merkezi olarak etkinlik gösteren bir işyerine operasyon düzenledi. İşyerinde meydana getirilen aramalarda, 51 harddisk, oldukça sayıda bellek kartı ve çeşitli telefonlar ele geçirildi. Operasyon kapsamında, şebeke liderleri olduğu öne sürülen Kaya A., Burak A., Ahmet G. ve İbrahim A.`nın da aralarında bulunmuş olduğu 40 şüpheli gözaltına alındı.


Şüpheliler sıhhat kontrolünden geçirildikten sonrasında sorgulanmak suretiyle Vatan Caddesi`nde bulunan Siber Suçlarla Savaşım Şube Müdürlüğü`ne getirildi.


İŞTE BÖYLE DOLANDIRDILAR…



Güvenlik yetkilileri, şebekenin vatandaşları arayarak yaşam sigortası yaptırdığına ve uzatmak için son gün olduğuna ikna ederek, yaşam sigortasını uzatmak için 800, iptal etmek için 350, iptal ücretlerini ödemezlerse icra kanalıyla 1.600 lira ödeme hayata geçirmeye zorunlu kalacaklarını söylediler. Şebekenin ağına düşen vatandaşlar da, kredi kartı numarası, son kullanma zamanı ve kredi kartının arkasında bulunan cv kodu dahil tüm detayları dolandırıcılara verdiler. Dolandırıcılar da o detayları kullanarak vatandaşların kredi kartından çekim yaptılar.


YAKLAŞIK 12 MİLYON LİRA VURGUN



DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



Çağrı merkezi ile dolandırıcılık operasyonu: 40 gözaltı
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder