Balan Elitaş: ‘Et ithalatına izin vereceğiz’


Iktisat Bakanı Mustafa Elitaş, et fiyatlarını birazcık daha disipline edebilmek, tüketicinin zararlarını önleyebilmek için ete ithalat izni vereceklerini söylemiş oldu.


 


Haber kanallarında yer edinen bilgiye nazaran 12. Internasyonal İstanbul Mobilya Fuarı’nın (İMOB) açılışında konuşan Elitaş, kırmızı et fiyatlarındaki artışın enflasyonu etkileyen negatif unsurlardan biri bulunduğunu kaydederek, “Bizim AB anlaşması gereğince 20,000 tona yakın bir et ithalatımız var. O mevzu ile ilgili arkadaşlarımız çalışıyorlar. Et fiyatlarını birazcık daha disipline edebilmek, tüketicinin zararlarını önleyebilmek için ithal izni vereceğiz” dedi ve şu şekilde devam etti:


“Bir de daha evvel anlaştığımız, Bosna Hersek’ten 15,000 ton taahhüt ettiğimiz bir et alımı vardı. Neredeyse 9,000 tonunu gerçekleştirdiler. Bu yıl ve önümüzdeki yıl 6,500 ton da oradan et ithalatı gerçekleşecek.”


Haber Kaynağı: Sözcü



Balan Elitaş: ‘Et ithalatına izin vereceğiz’
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder