Klasikleşen müzikal “Lüküs Hayat” sanatseverleri bekliyor

Dünyanın en mühim müzikallerine ev sahipliği icra eden Sıkıntılı Performans Sanatları Merkezi, en mühim Türk eserlerini de ağırlıyor. Müziklerini Cemal Reşit Rey’in bestelediği, Türk tiyatrosunun yaşayan efsanesi Haldun Dormen’in yönettiği bir Türk müzikali klasiği Lüküs Yaşam, Sıkıntılı Performans Sanatları Merkezi’nde.


Haldun Dormen’in büyülü dokunuşlarıyla tekrardan yorumlanan oyun, genç oyuncu ekibinin yarattığı enerjiyle seyircilere unutulmaz bir tiyatro deneyimi yaşatıyor. İlk olarak Cumhuriyetimizin 10. senesinde kutlamalar için sahnelenen yapıt, Türk toplumunun Batı kültürüyle tanışmasıyla yaşanmış olan gülünçlükleri yansıtmasıyla büyük ilgi görmüş oldu.


Varoş mahallelerinde ufak hırsızlıklarla geçinen Rıza ile Tevfik’in, kendileri için fazlaca yabancı olan bir varlıklı evinde yaşadıkları gülünç vakaları mevzu alan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kent Tiyatroları ve Eskişehir Senfoni Orkestrası’ nı aynı sahnede buluşturan bu eşi olmayan oyun izlenmeye kıymet…


 


 


Haber Kaynağı: Sözcü



Klasikleşen müzikal “Lüküs Hayat” sanatseverleri bekliyor
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder