Nurtopu gibi bir kayyumumuz daha oldu, adı YÖK!

Vakıf üniversiteleri yönetmeliği değiştirilerek Yüksek Öğretim Kurulu’na vakıf üniversitelerini kapatma yönünde geniş yetkiler verildi. Maliye Bakanlığı raporuyla mali durumunun zayıf olduğu belgelenen vakıf üniversitesinin faaliyeti 1-3 yıl içinde durdurulacak. YÖK, bu durumda yönetimi aynı ildeki bir devlet üniversitesine verecek. Üniversitenin mütevelli heyeti başkanının, üyelerinin ve rektörün görevleri sona erecek. Özerkliği sona erecek olan üniversiteler, bilimsel niteliği olan, yönetimsel, mali ve ekonomik olarak YÖK’ün denetimine doğal olarak olacak. Sadece üniversitenin devlet üniversitesine devredilmesi halinde de öğrenciler ücret ödemeye devam edecek. YÖK yetkilileri, sayıları azca da olsa bazı vakıf üniversitelerinde usulsüzlük tespit edildiğini açıklamaya başladı.


CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Amaç Usluer, toplumsal medya paylaşımlarından YÖK’e ve bu yönetmelik karşısında sessiz kalan üniversitelere tepki gösterdi.


“ÜNİVERSİTE KAPATMA VE CEZA MEŞRULAŞTIRILIYOR”


İşte o paylaşımlar:


– Nurtopu benzer biçimde bir KAYYUMumuz daha oldu. Adı YÖK. Üniversitelerden TIK yok…


– YÖK’ün yeni yönetmeliği ile üniversiteler üstündeki her türlü tadı baskı, üniversite kapatma ve ceza meşrulaştırılıyor. UYAN ÜNİVERSİTE!


– YÖK yok olmuyor, yeni kimliği YOK edicilige soyunuyor. Öğretim üyesi gene kurban…


Haber Kaynağı: Sözcü



Nurtopu gibi bir kayyumumuz daha oldu, adı YÖK!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder