Tahir Elçi soruşturmasında soru işaretleri

Önceki gün 2 polisin şehit edilmiş olduğu çatışmada yaşamını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin ölümüne ilişkin sual işaretleri çoğalıyor. Basın açıklaması için Dört Ayaklı Minare’de toplanan gazeteciler ve öteki polis memurları benzer biçimde çatışmanın içinde kalan ve ensesinden vurularak yaşamını yitiren Elçi’nin ölümüne neden olan mermi çekirdeğinin bulunamadığı öğrenildi.


Tahir Elçi’nin vurulmuş olduğu bölgeye hücum sonrası bulgu için giden savcılar ve avukatların yer almış olduğu heyete PKK’lı teröristler roketatar ve otomatik silahlarla saldırmıştı. O Saldırının peşinden savcılar ve polisler dün sabah yeniden bölgeye gitti. Vaka yerinde oldukça sayıda kovan toplanmasına karşın, Tahir Elçi’nin ölümüne yol açan mermi çekirdeği vaka yerinde bulunamadı.


BEYAZ TOROS SALDIRGANI ÇIKTI!


Vakayla ilgili incelemesini sürdüren güvenlik güçleri, elde edilmiş görüntülerden saldırganların kimliklerine de ulaştı. Saldırganlardan birinin ‘terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi olmak’tan kaydı bulunan Mahsun Gürkan (23) olduğu ve 2 gündür polisin takibinde bulunmuş olduğu ortaya çıktı. Gürkan’ın, 27 Kasım Cuma günü polislere yönelik “Beyaz Toroslu” silahlı hücum vakasına karışıp kaçtığı belirlenirken, yeni fiil hazırlığında olabileceği mevzusunda tüm birimlerin uyarıldığı saptandı.


ELÇİ’NİN YANINDAKİ SİLAH SALDIRGANINMIŞ


Öte taraftan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Elçi’nin cenazesinin yanında bulunan tabancanın saldırganlardan birine ilişik olduğu deklare etti. Balistik incelemede, tabancanın saldırganların içinde bulunmuş olduğu taksiye doğru hareket eden polisi şehit eden teröristin elindeki ‘Glock’ marka tabanca olduğu ortaya çıktı. Silahla ilgili Kriminal Şube Laboratuvarı’nda detaylı incelemenin yapıldığı kaydedildi.


O TAKSİCİ KONUŞTU!


Tahir Elçi’nin de vurulmuş olduğu saldırıdan derhal ilkin terörist Gürkan’la ilgili danışma paylaşımı yapıldığı, Elçi’nin izahat yapmış olduğu alanda görevli polislerle de bu bilginin paylaşılmış olduğu belirlendi. Teröristleri taşıyan taksinin sürücüsü verdiği ifadede saldırganların Sur ilçesine geçmek için aracına bindiğini söylediği öğrenildi. Polisin takibindeki saldırganların, Sur’daki barikatların arkasına geçmek için bölgeye geldikleri, polisi karşılarından görünce de ateş açarak o bölgeye kaçtıkları kaydedildi.


KAN İZİ TERÖRİSTE Mİ AİT?


Hücum yerinde meydana getirilen incelemede kan izinden saldırganlardan minimum birinin yaralandığı tahmin ediliyor. Güvenlik güçleri kan üstünde de araştırlamalarını sürdürüyor.


POLİSLERİN SİLAHLARINA İNCELEME


Kaçan 2 teröriste ateş açan sadece ‘öldüremeyen’ polislerin silahları üstünde de balistik incelemenin sürdüğü öğrenildi.


İLGİLİ HABER

Haber Kaynağı: Sözcü



Tahir Elçi soruşturmasında soru işaretleri
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder