Tuncelili işadamı taş ocağını kapattı

Tunceli’de hazır beton ve inşaat sektöründe etkinlik yürüten işadamı Erdal Güntaş, uzun yıllardın kentte işlettiği taş ocağını çevreye zarar verdiği nedeni öne sürülerek kapatma sonucu aldı.


Tuncelili işadamı Erdal Güntaş, şehir merkezine 4 kilomere mesafedeki Ulusal Köyü civarlarında bulunan taş ocağını çevreye zarar verdiği nedeni öne sürülerek kapatma sonucu aldığını deklare etti. 2025 yılına kadar taş ocağını kullanma izni bulunan Erdal Güntaş, “Ben Dersimli bir işadamıyım. Ankara ve Türkiye’nin birçok ilinde birçok alanda etkinlik gösteren işlerim varken memleketime hizmet için 2006 senesinde Dersim’e yerleşerek bu taş ocağını açarak inşaat ve hazır beton ve kum sektöründe etkinlik gösterdim. Benim taş ocağı işlettiğim alanda kısmen ormanlık alan da var ve ben asla tabiatın zarar görmesini istemem ve dünyada bugün çevre sorunları büyük bir felakete ulaşmış durumda. Fransa’da BM tarafınca iklim konferansı düzenleniyor ve dünya artık çevre problemlerine acil çözümler alıyor. Bende çevreye zarar vermemek için bu duyarlılığa katılacağım ve taş ocağımı 2025 yılana kadar çalıştırma izni ve ruhsatı olmasına karşın kapatacağım. Ben Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek ve örnek olmak isterim” dedi.


Şantiyeden kazanılmış olduğu para ile 200 üniversite öğrencisine burs verdiğini belirten de Erdal Güntaş, “Buradan kazandığım paralar ile 200 üniversite öğrencisine burs veriyorum. Gene bu şantiyede ve beton santralinde 70 şahıs emek vererek para kazanıyor 70 aile buradan kazanıyor. Burs verdiğim 200 üniveriste işçisini mağdur etmemek ve yanımda çalışan 70 kişiye yeniden iş sağlamak için yerleşim yerlerine fazlaca uzak ve orman alanına haiz olmayan, ot bitmeyen dağlık bir alanda taş ocağı açmak için girişimde bulunacağım ve tabiatın asla tahrip olmasına izin vermeden bu işi hayata geçirmeye çalışacağım” diye konuştu. Güntaş, lüzumlu yasal işlemleri başlattığını ve yapmış olduğu anlaşmalar gereği siparişlerin yerine getirilmesinin andından 2017 yılının başlangıcında şantiyeyi kapatacağını tekrarladı.


DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



Tuncelili işadamı taş ocağını kapattı
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder