Yunanistan’a angajman kuralları uygulanmıyor!

 


Hava sahamızı 17 saniye ihlal etmiş olduğu için Rusya’ya ilişik cenk uçağını düşüren Türkiye, “Angajman kurallarını uyguladığını” deklare etti. Ulusal Müdafa Bakanlığı eski Genel Sekreteri Albay Umut Yalım ise Yunanistan’ın helikopterle adalarımızı devamlı ihlal ettiğini söylemiş oldu…


Saygı Öztürk


Suriye ve Rusya’nın hava sahamızı 15-20 saniye ihlal etmesinin karşılığı olarak uçaklarını, helikopterlerini düşüren Türkiye, Yunanistan’ın, askeri helikopterlerinin hava sahamızı ihlal etmesine, adalarımıza inmesine izleyici kalıyor. Yunanistan, 1996 ve 2006 senesinde internasyonal hava sahasında uçan iki F-16 cenk uçağımızı düşürdü ve bir pilotumuzu şehit etti. Buna karşılık, AKP hükümetleri döneminde Türk hava sahasını onlarca kere ihlal eden Yunan helikopterlerine hiçbir önleme yapılmadı, mevzuyla ilgili olarak Yunanistan’a nota bile verilmedi.


“SAATLERCE DOLAŞIYORLAR”


Ege Denizi üstündeki Türk hava sahasının durumunu “kevgire döndü” diye tanımlayan eski Ulusal Müdafa Bakanlığı Genel Sekre-teri emekli Albay Umut Yalım, “Başbakan Ahmet Davutoğlu ‘Hava ve kara sınırlarımızı kim ihlal ederse, ona karşı önlem almak hem internasyonal hakkımız hem de görevimizdir’ diyor. Fakat koskoca Yunan helikopterleri, hiçbir engelle karşılaşmadan Türk hava sahasında saatlerce dolaşıyor” diye konuştu.


GÖRÜNTÜLER YAYINLANIYOR


Adalarımızın Yunanlılar tarafınca işgal edilmesini her fırsatta dile getiren ve bunu Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı ve Ulusal Müdafa Bakanlığı web sitelerindeki görüntü ve fotoğraflarla belgeleyen Umut Yalım, SÖZCÜ’ye şu açıklamayı yapmış oldu:

“Angajman kuralları Yunan askeri helikopterlerine uygulanmıyor. Türkiye, NATO sistemi olan Birleştirilmiş Komuta Denetim Hava Informasyon Sistemi (ICC -Integrated Command and Control ) ve Ulusal sistem olan Hava Informasyon Sistemi benzer biçimde yüksek teknoloji ürünü olan sistemler ile hava sahasındaki tüm faaliyetleri eş zamanlı olarak (anında) izliyor. Hal böyleyken, Yunan askeri helikopterleri, Türk hava sahasında dolaşıyor. Yunan Müdafa Bakanlığı’nın web sitesinde ihlaller yayınlanıyor, bizimle adeta dalga geçiliyor.”


YER: Cıvık Adası… Tarih: 21 Ağustos 2015


İşte ihlallerin sıralaması


* 21 Ağustos 2015: Yunanistan Müdafa Bakanı Kammenos ve Kara Kuvvetleri Komutanı Tellidis’i taşıyan askeri helikopter, İzmir/Koyun, Aydın/Cıvık ve Muğla/Kalolimnoz Adası bölgesinde Türk hava sahasını 2-3 mil ihlal etti. Ses çıkaran olmadı…

* 06 Ağustos 2015: Yunanistan Müdafa Bakanı Kammenos ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Apostolakis’i taşıyan askeri helikopter, Aydın/Cıvık ve Muğla/Kalolimnoz Adası bölgesinde Türk hava sahasını 2 mil ihlal etti.

* 06 Mart 2015: Yunanistan Müdafa Bakanı Kammenos, Genelkurmay Başkanı Kostarakos’u taşıyan askeri helikopter, Aydın/Eşek ve Aydın/Cıvık Adası bölgesinde Türk hava sahasını 2-3 mil ihlal etti. Uyaran çıkmadı…

* 30 Ocak 2015: Yunanistan Müdafa Bakanı Kammenos’u taşıyan askeri helikopter, Kardak Kayalıkları bölgesinde Türk hava sahasını 2 mil ihlal etti.

* 11 Ocak 2015: Yunanistan Müdafa Bakanı Dendias’ı taşıyan askeri helikopter, Aydın/Eşek Adası bölgesinde Türk hava sahasını 3 mil ihlal etti.


Haber Kaynağı: Sözcü



Yunanistan’a angajman kuralları uygulanmıyor!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder