Erdoğan, İklim Değişikliği Zirvesi için Fransa’ya gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki heyetle beraber hususi tayyare “TC-TUR” ile saat 08.25′te İstanbul’dan Paris’e hareket etti.


Erdoğan’ı Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nden İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Güvenlik Müdürü Mustafa Çalışkan ve öteki ilgililer uğurladı. Erdoğan ile beraber Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı da Paris’e gitti. Erdoğan’ın Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin davetlisi olarak buradan Katar’a geçeceği öğrenildi. Erdoğan Katar’da 1-2 Aralık 2015 tarihlerinde çeşitli temaslarda bulunacak.


PUTİN DE AYNI TOPLANTI İÇİN FRANSA’DA


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de aynı toplantı için Fransa’da bulunacak.  İklim Zirvesi’nde, Erdoğan ve Putin’i ayrı tutmak için hususi ayarlamalar yapıldığı öğrenildi. Dünya liderlerinin katılacağı zirvede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i birbirlerinden ayrı ve uzak yerlerde tutmak için “hususi ayarlama” yapıldığı öğrenildi. BM İklim Zirvesi’nde çekilecek aile fotoğrafında ise Erdoğan ve Putin bilhassa ayrı bölgelere yerleştirilmiş ve oturum esnasında da ayrı salonlarda olacaklar. Putin, ABD Başkanı Barack Obama’yla aynı salonda olacak.


ERDOĞAN OBAMA İLE GÖRÜŞECEK


Erdoğan’ın yarın Paris’te ABD Başkanı Barrack Obama ile görüşeceği bildirildi.


Haber Kaynağı: Sözcü



Erdoğan, İklim Değişikliği Zirvesi için Fransa’ya gitti
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder