Barikat Film Festivali başlıyor

Engelli olmayanların zihinlerindeki, engellilere yönelik barikatlara dikkat çekmek için düzenlenen “Internasyonal Barikat Film Festivali”nin altıncısı; sanatçı, akademisyen ve yabancı kültür ateşelerinin, gözlerini bağlamak suretiyle yapacakları yürüyüşle 1 Aralık 2015 Salı günü saat 12.00’da Bölme Tünel’de başlamış olacak.


Beyazıt Öztürk, Mert Fırat, Rıdvan Dilmen, Dilara Gönder, Fikret Orman, Bağış Erten, Yeşim Salkım, Süleyman Sarılar, Barbaros Çıdal, Levent Tüzemen, Nurgül Yeşilçay, Güntekin Onay, Lemi Çelik, Gürcan Bilgiç, Fuat Akdağ ve Mustafa Erdoğan benzer biçimde adların destek verdiği festival, İstanbul Üniversitesi iş birliği ile 1-4 Aralık 2015 tarihlerinde filmlerini gösterime sunuyor.


Konserler ve etkinliklerle de farkındalığa dikkat çeken festival günlerinin ilk konserini Yeni Türkü, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Prof. Dr. Cemil Bilsel Konuşma Salonu’nda 16.30’da verecek. Yönetmen Hüseyin Nacar önderliğinde meydana getirilen festival ek olarak; 21 İspanyol dilinin konuşulmuş olduğu Cervantes Enstitüsü ile ABD, İsveç, Hollanda, Yunanistan, devletimizde de Cumhurbaşkanlığının, Kültür ve Gezim Bakanlığı’nın, İstanbul Valiliği’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ve Fatih Belediyesi’nin de destek olduğu bu proje, Dünya kültür mirasına katkıda bulunan bir toplumsal mesuliyet projesi olarak da adlandırılıyor.


FESTİVALİN AMACI


Festival;


• Engelli olmayanların zihinlerindeki engellilere yönelik barikatlara,


• Engellilerin kendi algılarında ve kendilerine ilişkin olarak oluşan, dış dünyaya yönelik barikatlara,


• Engellilere karşı, onların isteği ve iradesi haricinde oluşan, düşünsel, ruhsal ve fiili sayısız


barikatlara dikkat çekerek; probleminin, duygusal söylemlerle yumuşatılamayacak kadar ciddi olduğuna işaret etmeyi hedefliyor.


 


Haber Kaynağı: Sözcü



Barikat Film Festivali başlıyor
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder