Borsa İstanbul artık tek seans!

Borsa İstanbul, NASDAQ ile yapmış olduğu ortaklık sonucunda hayata geçirdiği BISTECH projesi kapsamında, ilk fazda gerçekleştirilecek bazı uygulamalar ile ilgili olarak bir duyuru gösterildi. Bugünden itibaren Borsa İstanbul’da tek seans uygulamasına geçiliyor. Öğlen 1 saat devamlı müzayede işlemlerine ara verilecek, ayrıca da tek fiyattan buyruk toplama gerçekleştirilecek.


Borsa İstanbul’dan meydana getirilen duyuruya nazaran daha önceki uygulamada söz mevzusu olan birinci seans sonu bülteni benzer biçimde bir kavram olmayacak. Baz fiyat ve fiyat marjları gün başlangıcında bir kez hesaplanacak ve tüm gün süresince geçerli olacak.


Öte taraftan, fiyat marjı seanslık yüzde 10 yerine, günlük yüzde 20 olarak uygulanacak.


Borsa İstanbul, BISTECH projesinin devreye alınması ile beraber seansın açılış, gün ortası tek fiyat ve kapanış ve tüm tek fiyat bölümlerinde buyruk toplama süresi süresince denge fiyatı hesaplanarak yayımlanacağını açıklarken, daha ilkin 1. Seans sonunda üretilen marj, işlem defteri, açık ve tüm emirler defteri dosyalarının artık oluşturulmayacağını beyan etti.


Duyuruda, veri yayınının gün içinde kesintisiz devam edeceğini belirten Borsa İstanbul, gün ortasında 12.30 – 13.25 içinde tüm piyasa tek fiyat buyruk toplama aşamasında olacağından endeks ve fiyat değişiminin söz mevzusu olamayacağını deklare etti.


BISTECH projesinin ilk fazının devreye alınmasıyla daha önceki uygulamada meydana getirilen 2. Seans başındaki açılış kısmı olmayacak ve gün ortası tek fiyat uygulamasından sonrasında, seans saat 13.30’dan itibaren devamlı müzayede sistemiyle devam edecek. Öğlene kadar buyruk defterinde karşılanmadan kalan emirler öğle arası tek fiyat buyruk toplama esnasında değiştirilebilecek, iptal edilebilecek.


Duyuruda, birincil piyasa işlemleri kapsamında meydana gelen halka arzlarda eşleştirmenin 12.10 yerine artık 12.40’ta yapılacağını belirten Borsa İstanbul, geçişin ilk fazı itibariyle bülten ve marj, işlem defteri, açık ve tüm emirler dosyaları gün sonunda saat 17.40’tan sonrasında oluşturulacağını da deklare etti.


Borsa İstanbul BISTECH projesinin devreye alındığı ilk faz ile beraber piyasa ile ilgili haber ve yorumlarda belirtilen uygulama değişikliklerinin göz önünde bulundurulmasının yararlı olacağını bilhassa belirtti.


Haber Kaynağı: Sözcü



Borsa İstanbul artık tek seans!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder