Putin: Türkiye IŞİD’in petrol sevkiyatı yüzünden uçağımızı düşürdü

 


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Paris’teki İklim Zirvesi’nde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmediğini söylemiş oldu. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Putin, “Türkiye Cumhurbaşkanı ile bir araya gelmedik, görüşmedik” dedi.


Sputniknews’te yer edinen habere nazaran, Türkiye’nin düşürdüğü Rus uçağı mevzusunun, bugün Paris’te yapmış olduğu neredeyse tüm görüşmelerde ele alındığını belirten Putin, “Yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundum. Tüm mevkidaşlarım beni dikkatle dinledi ve bir çok, en azından Türkiye’yi tehdit etmeyen bir Rus uçağını vurmanın tamamen gereksiz olduğu mevzusunda benimle aynı fikir” dedi.


‘TÜRKİYE RUS UÇAĞINI PETROL SEVKİYATI İÇİN VURDU’


Rus uçağının, Suriye’den Türkiye’ye yasadışı petrol sevkiyatını itimat altına almak için vurulduğunu ifade eden Putin, Rusya’nın teröre karşı savaşım için geniş koalisyona hazır olup olmadığı sorusuna, “Biz daima bundan yanaydık. Sadece birileri ani hedefleri için terör örgütlerinin bir kısmını kullandığı sürece bu mümkün değil” yanıtını verdi.


PUTİN: TÜRKMENLER BAHANE


“Uçağımızı vurma kararının, bu petrolün tankerlere doldurmak suretiyle limanlara sevkiyat yollarının güvenliğini sağlama isteğine dayandığını düşünmek için nedenimiz var” diyen Putin, “Türkmenler bahane” ifadelerini kullandı.


“SANIRIM HEPİMİZ ÇOK ÜZÜLDÜK”


Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkiler için mutsuz bulunduğunu belirten eden Putin, “Sanırım tamamımız oldukça üzüldük. Ben şahsen fazlaca üzgünüm, bundan dolayı şahsen ben bu ilişkilerin kurulması için uzun bir süre içinde fazlaca şey yaptım. Sadece uzun vakit ilkin çıkan ve Türk ortaklarımızla diyalog içinde çözmeye çalıştığımız problemler var” şeklinde konuştu.


Haber Kaynağı: Sözcü



Putin: Türkiye IŞİD’in petrol sevkiyatı yüzünden uçağımızı düşürdü
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder