Davutoğlu: Tarihi bir gün

Brüksel’de AB-Türkiye Zirvesi’ne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, zirvenin düzenlenmiş olduğu salona girişte gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, “Coğrafi, jeopolitik sorunları ele alacağız. AB liderlerine bu yeni başlangıç için mutlu olduğumu söylemek isterim. AB hepimizin ortak evi” dedi.


Davutoğlu, “Bugün zamanı bigün ve AB’ye giriş süreci dahil, Türkiye ile ilişkiler daha da canlanacak” dedi.


AVRUPA’NIN KADERİ HEPİMİZİN KADERİ


Peşinden zirvede konuşmasını icra eden Davutoğlu,katılım sürecinin canlanacağına inandığını söylemiş oldu.


Davutoğlu, Ortak duruş için doğru vakit. Bu toplantı tamamımız için ümit oluşturuyor. Dayanışma içinde olmamız lazım. Bugün yalnız göç mevzusunda konuşmayacağız. Birleşik Avrupa idealine iyi mi ivme kazandıracağız, bunu konuşacağız. Dün TBMM’deydim. Fazlaca etkin bir hükümet var. Dün hükümet programımızı sundum, bugün Brüksel’deyim. Yarın güvenoyu olacağız. Ortak itimatı güçlendirmek için buradayız. Katılım sürecinin canlanacağına inanıyorum. Biz bir Avrupa halkıyız. Kıtanın kaderi hepimizin kaderidir. Türkiye yalnız göçmen krizi değil, tüm krizlere karşı durmaya hazırdır dedi.


Haber Kaynağı: Sözcü



Davutoğlu: Tarihi bir gün
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder