Tahir Elçi eyleminde arbede!

İzmir Emek Demokrasi ve Sulh Güçleri üyeleri Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir araya gelmiş olarak Tahir Elçi’nin fotoğrafının yer almış olduğu pankart açtı ve üstüne avukat cübbesi bıraktı. Grubun çarpıcı söz attığı sırada bir vatandaşın “Kahrolsun PKK, yaşasın Türk milleti” diye bağırması üstüne gerginlik yaşandı.


Gruptakilerin üstüne yürümüş olduğu kişi polisin araya girmesiyle bir işyerine sokuldu. Çevredeki bir işyerine sığınan kişiyi, üstüne yürüyen kalabalığın elinden alan polis ekipleriyle bir süre arbede yaşandı. Gruptakilerin tepkileri yükselirken vatandaşı işyerinden çıkarılarak polis merkezine götürdü.


Grup adına basın açıklaması icra eden avukat Yakup Gül, Tahir Elçi’nin alçak bir hücum sonucu katledildiğini beyan etti. Gül, “Tahir Elçi’yi katledenler ve bu acı atmosfere katkı koyanlar bilmeliler ki asla korkmuyoruz.” dedi.  Grup üyeleri sık sık ‘Tahir Elçi ölümsüzdür’, ‘Tahir Elçi onurumuzdur’ çarpıcı sözleri attı.


İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan da yapmış olduğu konuşmada Tahir Elçi ve bir polisin şehit olduğu saldırıyı kınadıklarını bildirdi. Saldırının hukuk camiasını derinden üzdüğünü belirten Özcan, olayın faillerinin bir an ilkin adalete teslim edilmesini beklediklerini belirtti.  CİHAN


Haber Kaynağı: Sözcü



Tahir Elçi eyleminde arbede!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder