Yılda 2 milyon kazanın nedeni hapşırık!

Bir hapşırık nelere mal oluyor! Soğuk algınlığı  için ilaç üreten bir şirket İngiltere’de insanlara en oldukça nerede hapşırmaktan hastalık duyduklarını sordu! Firmanın araştırmasına katılanların üçte biri en oldukça direksiyon başlangıcında hapşırmaktan rahatsız olduklarını belirtmiş. İlginç bir cevapta katılımcılarından yüzde 10′undan geldi. Bu kesim kimi zaman cinsel ilişki esnasında hapşırıklarını denetim etmeye çalışmak zorunda kaldıklarını belirtti.


Daily Mail gazetesi, hapşırmaya bağlı küçük çaplı trafik kazası sayısının yılda ortalama 2 milyon bulunduğunu belirtiyor. 2013 senesinde meydana getirilen bir araştırmada hapşıran bir sürücünün ortalama 15 metre süresince “gözleri kapalı olarak” seyahat etmek zorunda kalmış olduğu belirlenmişti. Araştırmaya istinaden uzmanlar ağır bir soğuk algınlığı geçiren ve sık sık hapşıran kişilerin iyileşene kadar direksiyon başına geçmemelerini tavsiye ediyor.


Haber Kaynağı: Sözcü



Yılda 2 milyon kazanın nedeni hapşırık!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder