İtalyan liderden Türkiye yorumu

Avrupa Birliği’nin (AB), Brüksel’de dün meydana getirilen zirvede, Türkiye’ye Suriyeli sığınmacılar için 3 milyar Euro yardım yapmayı ve birliğe iştirakı için müzakereleri canlandırmayı kararlaştırması, İtalya’da muhalifleri öfkelendirdi. İtalya Müdafa Bakanı Roberta Pinotti, Türkiye’yi Avrupa Birliğine (AB) almamanın zamanı bir hata bulunduğunu belirterek, şimdi bu fırsat kapısının tekrardan açıldığını söylemişti. Göçmen karşıtı aşırı sağcı parti Şimal Ligi’nin (Lega Nord) lideri Matteo Salvini ise zirvenin peşinden Twitter’dan Türkiye için negatif mesajlar paylaştı.  Salvini “Göçmenler için Avrupa’dan Türkiye’ye 3 milyar Euro’luk bir armağan. Bazıları da aynı Türkiye’nin AB’ye girmesini istiyor. Onlar giriyorsa BİZ ÇIKALIM.” dedi.



Daha ilkin de birçok kez Türkiye’nin AB üyeliğine karşı açıklamalar yapmış olan Salvini’nin paylaşımına onlarca yorum yapılmış oldu. Salvini’yi savunanlar kadar karşı çıkanlar bulunurken, “Türkiye AB’ye girerse, ben kesinlikle gidiyorum. Rusya’ya taşınıp, dilenmeye başlarım” yorumları yapılmış oldu.


İşte o tweetlerden bazıları;


“Anlamadım, 2 milyon Suriyelinin buraya gelmesini mi tercih ediyorsunuz? Bu parayı, onlar orada kalsın diye ödüyoruz, uyanın.” “Hayır, Türklere hayır. Hangi sapık kafalar bu fikirleri doğuruyor? Onlar giriyorsa biz çıkalım. Haklısın Kaptan.””Türkiyeli ya da Türkiyesiz esasen AB’den derhal çıkmamız lazım.”  “İğrenç adam sen çık.” “Türkiye, sınırı kevgire dönmüş, IŞİD’le alışverişte, Kürtleri bombalıyor, Ruslara ateş açıyor” “Türkiye’nin AB’ye girmesini beklemeden derhal sen çıkmaya başla, Şimal Kutbu’na, beyaz ayıların yanına git.” “Seni tutan yok çık git. Çık ve tekrar girme” “Evet işte bu, onları ana kapıdan alalım, ikimiz de acil çıkış kapısından çıkalım! Erken çıkmak daha iyidir.” “Avrupa Parlamentosu’nda birazcık bulunsaydın, bir ihtimal dış politikadan birazcık anlamaya başlardın. Oysa hiçbir halt anlamıyorsun.” “Avrupa haraç ödüyor.” “Anneciğim Türkler (Mamma li Turchi)”

(DHA)


İLGİLİ HABER

Haber Kaynağı: Sözcü



İtalyan liderden Türkiye yorumu
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder