Üniversite öğrencilerinden tepki: “Tahir Elçi onurumuzdur”

Önceki gün 2 polisin şehit edilmiş olduğu çatışmada yaşamını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde bir grup talebe tarafınca protesto edildi.


Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü’ndeki yemekhane önünde toplanan ortalama 50 kadar talebe ‘Sarayın savaşına karşı halkların adaleti kazanacak. Tahir Elçi onurumuzdur’ yazılı pankartlarla yürüyüşe geçti. Sık sık ‘Tahir Elçi ölümsüzdür’ sloganı atan grup Hukuk Fakültesi binası önüne kadar yürüdü.


“ELÇİ’YE SIKILAN KURŞUN BARIŞA SIKILMIŞTIR”


Öğrenciler adına basın açıklamasını Mecitcan Bozkan okudu. Bozkan şunları söylemiş oldu:


“Biz biliyoruz ki Tahir Elçi’ye sıkılan kurşun barışa sıkılmıştır. Failleri de bellidir. Tahir Elçi’yi katledenler, o coğrafyayı kana bulayanlardır. Buradan bir halkı yok etmeye çalışanlara, iktidarı uğruna cenk çıkaranlara, gerçekleri susturmaya çalışanlara, Tahir Elçi’yi katledenlere sesleniyoruz; biz Tahir hocamızın meslektaşları, yoldaşları, sulh savaşçıları buradayız. Anadolu Üniversitesi öğrencileri olarak buradan bildiriyoruz. Tahir Elçi’nin hesabını sonuna kadar soracağız.”


Meydana getirilen konuşmanın peşinden çeşitli çarpıcı sözler atan öğrenciler ondan sonra dağıldı. DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



Üniversite öğrencilerinden tepki: “Tahir Elçi onurumuzdur”
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder