BIS Enerji faaliyetlerini durduruyor

BİS Enerji, enerji sektöründeki dalgalanmalar ve gerçek sektörde ekonomik koşulların zorlaşması sebebiyle üretim faaliyetlerini durdurdu. Şirketten KAP’a meydana getirilen açıklamada, “Enerji sektöründeki devam eden negatif dalgalanmalar ve gerçek sektörde ekonomik koşulların zorlaşması, doğalgazdan üretim maliyetlerinin yüksek olması ve tahsilat tarihleri ile ödeme tarihlerinin örtüşmemesi sebebiyle üretim faaliyetleri şimdilik durdurulup tesisin üretim grupları bakıma alınmıştır” denilerek şu şekilde devam edildi:


“Mevcut kapasitemiz yardımıyla sistemden ucuz fiyatla elektrik satın alınarak yüzde 100 iştirakimiz olan BİSEN Elektrik Satış üstünden müşterilerin elektriği karşılanmaktadır. Bu süreç içinde bazı hukuki prosedürler de başlamış olup mevzunun çözümlenmesi ile ilgili olarak lüzumlu görüşmeler devam etmektedir.” Açıklamada, firmanın tekrardan faaliyete başlanması için elektrik fiyatlarında artış yapılması ve doğalgazdan üretimin kârlı hale gelmesi gerektiği ifade edildi. Açıklamada ek olarak, firmanın yabancı firmalarla da ortaklık mevzusunda ön anlaşmalar imzalandığı belirtilerek, yıl sonuna kadar sonuçlandırmak amacıyla görüşmelerin devam etmiş olduğu kaydedildi.


Haber Kaynağı: Sözcü



BIS Enerji faaliyetlerini durduruyor
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder