Bilim meraklıları Bilgi’de ‘buluş’uyor!

İstanbul Informasyon Üniversitesi, mucitlerin hayallerini yarıştırdığı “Buluş Şenliği”ne ev sahipliği meydana getirecek. NASA Jet Propulsion Laboratory’nin Kaliforniya’da hayata geçirdiği “Invention Challenge” yarışmasının Türkiye ayağı 12. Buluş Şenliği, 5 Aralık 2015 tarihinde İstanbul Informasyon Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenecek.


ABD haricinde bir tek Türkiye’de düzenlenen ve buluşları bir şenlik ortamında yarıştırarak bilimin popülerliğini artırmayı amaçlayan etkinlik, ortaöğretim öğrencileri ve hobicileri bir araya getirecek.


YARIŞMANIN BU YILKİ BAŞLIĞI ‘TOP ATIŞI’


Uygulamaya dayanan fizyolojik bir sorun ortaya koyan, öğrencileri ve meraklıları bir düzenek (buluş) geliştirerek problemi çözmeye çağrı eden yarışmanın bu yılki başlığı “Top Atışı”. Katılımcılar, verilen üç voleybol topunu üç değişik hedefe bir dakika içinde atacak bir düzenek tasarlayacak. Bunu sağlayacak olan düzeneği yarışmada belirlenen kurallar çerçevesinde geliştirerek hedefe ulaşan icat eden, yarışmanın birincisi olacak.


TÜM KATILIMCILARA SERTİFİKA


Okullar ve Hobiciler olmak suretiyle iki kategoride gerçekleştirilecek yarışmanın ödülleri de iki değişik kategoride sunulacak. İlk üç dereceyi kazanan katılımcılara kupa; yargıcı heyetinin vereceği puanlarla “en olağan dışı”, “en artistik” ve “en yaratıcı” tasarımlara birer plaket verilecek. Tüm katılımcılara ve ekip üyelerine katılım sertifikası armağan edilecek.


Robert, İtalyan, İstek, Bilfen, Hususi Sanko Fen ve Teknoloji, TAKEV Fen ve Anadolu, Hisar Okulları, Hususi Sezin, İzmir Hususi Rota Fen ve Ankara ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’nın de aralarında bulunmuş olduğu okullara ve hobicilerin detaylı bilgilerine http://www.bulus.ws/ adresinden ulaşabilirsiniz.


Haber Kaynağı: Sözcü



Bilim meraklıları Bilgi’de ‘buluş’uyor!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder