Suudi Uçakları İncirlik"e Geldi


Suudi Uçakları İncirlik’e Geldi


Birleşmiş Milletler ( BM) sonucu ile IŞİD’e karşı operasyonlar için oluşturulan koalisyonda yer edinen Suudi Arabistan’ın 4 cenk uçağı, Adana’daki İncirlik Hava Üssü’ne geldi. ABD öncülüğündeki koalisyonun bölgeye yönelik hava operasyonları ve Türkiye’nin sınır güvenliği uçuşlarında, bundan bu şekilde Suudi uçakları da vazife meydana getirecek.



Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri resmi internet sayfasında geçen pazartesi günü yer edinen bilgide, gönderilecek tayyare sayısı 4, personel sayısı ise 15 olarak açıklanmış, F-15’lerin en geç cuma günü İncirlik Üssü’ne intikal edeceği duyurulmuştu.


Bu açıklamadan sonrasında personel ve araç-gereç, C-130 nakliye uçakları ile Adana’ya getirildi.


Daha öncesinden üsse gelen Suudi askeri yetkililer tayyare çalışanının kalacağı bölgeleri inceledi, askeri uzmanlar koalisyon çerçevesinde uçakların görevlendirilmesinin detaylarını görüştü. 4 bin kilometreye kadar menzili bulunan, saatte 3 bin kilometre dolayında hız yapabilen uçaklar, saat 13.30 sıralarında art arda İncirlik Üssü’ne indi.


Böylece Türk- ABD ortak müdafa tesisi olan İncirlik’te, uçakları ile beraber koalisyona katılan beşinci ülke Suudi Arabistan oldu.


Kaynak: Onedio


Haberin Devamı

Suudi Uçakları İncirlik"e Geldi
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder