‘MHP Anayasa Komisyonu"nda Olumlu Çabalarını Sürdürecek, CHP İkna Edilmeli’


‘MHP Anayasa Komisyonu’nda Pozitif Çabalarını Sürdürecek, CHP İkna Edilmeli’


Arşiv


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın Anayasa çalışmalarına tekrardan başlanması için siyasal parti liderlerine ikinci kez gönderilmiş olduğu mektuba cevap verdi.


Bahçeli, Meclis Başkanı Kahraman’a yazdığı mektupta CHP’nin ikna edilmesi icap ettiğini belirterek “MHP olarak Anayasanın azami mutabakat çerçevesinde çıkarılmasını teminen CHP nezdinde girişimlerinizin netice vermesini ve ikna edilmesini Anayasa mevzusunda toplumsal mutabakatın temini için lüzumlu gördüğümüzü ifade etmek isterim” dedi.


Meclis Başkanı İsmail Kahraman, 3’üncü toplantısında meydana getirilen Anayasa Mutabakat Komisyonu’nun Anayasa çalışmalarına tekrardan başlaması için dün siyasal parti liderlerine mektup göndermişti.


Bahçeli, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a yazdığı mektupta şu ifadeleri kullandı:


” MHP Mevcut anayasanın toplumsal gereksinim ve beklentilerini karşılayarak azami mutabakatla değiştirilmesi hususunda gerek 24’üncü dönemde gerekse bu zamanda aziz milletine taahhütleri çerçevesinde tavrını ortaya koymuş ve bu uzlaşmayı temin edecek girişim ve tutum sergilemiştir. Zatialiniz daha önceki dönemde Hakkaniyet ve Kalkınma Partisi tarafınca akamete uğratılmış Anayasa Uzlaşma Komisyonunun tekrardan teşekkülü amacıyla başlattığınız girişime ilk olarak MHP pozitif yanıt vermiş ve komisyon üyelerini 12 Ocak 2016 tarih ve 706 sayılı yazılarıyla Meclis Başkanlığına bildirmiş. Bu yazıda Milliyetçi Hareket Partisinin Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarında benimseyeceği tutumun parametreleri paylaşılmıştı.


‘CHP’nin ikna edilmesini toplumsal mutabakatın temini için lüzumlu gördüğümüzü ifade etmek isterim’



Maalesef yeni dönemde kurulan komisyon hemen hemen emek verme usul ve esaslarının belirlenmesi safhasında MHP haricinde meydana gelen münakaşa ve tutumdan dolayı girilememiş olması beklentilerimizi karşılamamıştır. MHP olarak tam bir mutabakat zemini oluşmadan anayasa hazırlığının netice vermeyeceğini, verse bile kapsayıcı olamayacağını düşünüyoruz. MHP olarak anayasanın azami mutabakat çerçevesinde çıkarılmasını teminen CHP nezdinde girişimlerinizin netice vermesini ve ikna edilmesini Anayasa mevzusunda toplumsal mutabakatın temini için lüzumlu gördüğümüzü ifade etmek isterim. Bu konudaki düşünce ve tutumumuzu 23 Şubat 2016 tarihindeki grup toplantısında belirtmiştim. Bu mülahazalarla MHP’nin 4 partinin oluşturacağı anayasa uzlaşma komisyonunda anayasa çalışmalarının sonuçlandırılması için pozitif çabalarını ve katkılarını sürdürmeye emin bulunduğunu ifade eder eder saygılar sunarım.”


Kaynak: Onedio


Haberin Devamı

‘MHP Anayasa Komisyonu"nda Olumlu Çabalarını Sürdürecek, CHP İkna Edilmeli’
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder