Efsanenin 20 yıllık sırrı!


Efsanenin 20 senelik sırrı!


90’lı yıllara damgasını vuran efsanevi oyun Mortal Kombat ‘ın bazı gizli saklı oyun özellikleri, 20 senelik bir aradan sonrasında ortaya çıktı. Bazı tuş kombinasyonları yardımıyla keşfedilen bu yeni menü özelliklerinin bunca senedir Mortal Kombat 1, 2 ve 3 sürümlerinde gizlenmiş halde olduğu anlaşıldı.

Bu kült Atari oyununun yeni keşfedilen menülerinin oyunun yaratıcısı Ed J. Boon tarafınca kişisel olarak programlandığı ve kendi baş harflerine atıfta bulunacak halde ” EJB Menu ” şeklide görüntülendiği fark ediliyor.


Bu gizli saklı menü kapsamında yer edinen Mortal Kombat 1 ve Mortal Kombat 2 menüleri oyundaki çeşitli karakterlerin sonlarını seyretme olanağı sunuyor. Ek olarak direkt skor tabelasına ulaşmak ve oyunda bazı onarımlar ve hata tespit testleri yapmak mümkün olabiliyor. Bu menülerde ek olarak kazanılan puanların kaydını tutmaya yarayan “coin bookkeeping” adlı bir özellik de var. Gizli saklı özellikler içinde yer edinen “Hello” seçeneğinin ise Ed Boon’un bir tür merhaba çakmak istediği kişilerin bir listesini ihtiva ettiği tahmin ediliyor.


Ed Boon’un gizli saklı Mortal Kombat 3 menüsü ise diğerlerine nazaran daha işlevsel. Gizli saklı karakterlerin hızlıca kilidini açma özelliği sunan bu menü ek olarak, oyuncuların normalde Master güçlük seviyesinde oyunu yendiklerinde açabildikleri tüm “fatality1 özelliklerini izlemelerini sağlıyor. ” Penacho/Miller Game ” isminde olan bir seçenek ise bir fazlaca sıkıntılı olan Galaga klonunu ateşlemeye olanak tanıyor.


Bu gizli saklı menülerin efsanevi oyunun öteki sürümlerinde ya da oyun konsolu sürümlerinde mevcut olup olmadığı ise hemen hemen kati değil.


Cenk Atlı


Kaynak: CHIP Online


Haberin Devamı

Efsanenin 20 yıllık sırrı!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder