İnternet güzel; ama...


İnternet güzel; fakat…


Bilgisayarınızın hack’lenmesi mühim bir sorun olabilir sadece arabanızda ilerlerken birinin aracınızın kontrolünü ele geçirdiğini düşünebiliyor musunuz? Giderek daha çok aracın internete bağlı hale gelmesi ile birlikte, arabaların hack’lenmesi ve bir başka kişinin aracın kontrolünü ele geçirmesi daha yüksek küçük bir ihtimal haline geliyor. Geçtiğimiz Nisan ayında BT, bağlantılı araçların güvenlik açıklarını kontrol etmek amacı ile BT Assure Ethical Hacking for Vehicles hizmetini başlatmıştı. BT Security’den Carla Thomas ‘ın söylediğine nazaran bu mesele büyümeye devam edecek ve karşı koyabilmemiz için de yetenekli insanlara ihtiyacımız var.

Öne çıkan güvenlik uzmanı Troy Hunt , Nissan’ın Leaf model elektrikli araçlarının dost uygulamasında bir açık bulunduğunu ve bu açığın, sürücünün gezilerinin fark edilmeden izlenebilmesini sağladığını duyurdu. Şu anda bu açık yalnız ısıtma ve klima sistemlerinin ele geçirilmesine olanak tanınıyor. Sadece başka durumlarda, aracın motorunun yada fren sistemlerinin denetim edilmesi de mümkün olabilir. Bu şekilde bir olasılığın sunmuş olduğu ihtimaller bile oldukça ürkütücü.


Görünene gore Hunt, bir süredir bu açıktan haberdardı ve BBC ile konuşmadan ilkin firmaya açığı kapatması için bir ay vermişti. Sadece Hunt’ın iddiasına nazaran Nissan, herhangi bir güvenlik tehlikesi bulunmadığını söyleyerek açığı onarmadı. Hunt’ın söylediğine nazaran Nissan’ın yapması ihtiyaç duyulan doğru hareket, şu anda uygulamayı tamamen kapatmak ve aslına bakarsak o kadar da zor olmayan yamayı sunmak.


Ayrıca bir Nissan sözcüsü, BBC’ye firmanın bu sorundan haberdar bulunduğunu ve çözüm için çalıştığını bildirdi.


Levent Öztürk


Kaynak: CHIP Online


Haberin Devamı

İnternet güzel; ama...
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder